BÄCKDALENS HANDELSTRÄDGÅRD

Åter igen en fab fredag!

Tänk vilka smultronställen det finns runt om i vårt vackra land! Och detta otroligt vackra väder vi har haft. Men nu har det börjat vända. Läste på löpsedeln igår att det skulle dra in ett riktigt åskväder dom närmsta dagarna. Men hoppas att det är övergående snabbt! För aug/sep kan ju vara riktigt sköna! Och vi hoppas på fint väder nästa helg då vi skall fara iväg på en bokad resa till vårt kära grannland Danmark. Denna resa var bokad sedan långt tidigare i våras.

Här om dagen besökte vi Bäckdalens handelsträdgård i Torekov. Här njöt vi i Café Orangeriet – det gamla stallet. Här väljer du bland ”örtiga bakverk” och smörgåsar med pålägg av ekologiska grönsaker och lokala läckerheter. Deras odlingar är allt igenom ekologiskt odlat och KRAV-märkt, vilket innebär att de odlas helt utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Dom odlar också ätbara blommor som Blomsterkrasse, Daglilja, Doftpelargoner, Gurkört, Isop, Lavendel, Ringblomma, Solros, Viol etc. Vilket är ljuvligt att att strö över maten.

 

Här odlas örter, kryddväxter, sallader, bladväxter, skott, grönsaker och utplanteringsväxter. Bäckdalsens handelsträdgård odlar många olika varianter på tomater från svagt gult, gult, orange till djupaste rött det är plommontomater, bifftomater, körsbärstomater på kvist, tigertomater etc. Dessutom odlar vi aubergine, bönor, chilifrukt, gurka, paprika, pumpa och zucchini .

Baksidan – en lummig trädgård att njuta i.

Nu fångar vi denna fredag girls!

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *