Att plantera bär i en kruka

Att plantera bär i en kruka

 

Att plantera bär i en kruka

 

Att plantera bär i en kruka

 

Att plantera bär i en kruka

.

I dag har vi planterat svarta vinbär ”Polar” i kruka på vår altan. På plantskolan sa dem att vinbärsbuskar var tåliga och trivdes bra i kruka och den går lätt att både sköta och övervintra. Det är ju super charmigt att kunna ha lite goda små bär som barnen kan gå och små smaska på lite då och då. Dessutom så gillar jag att göra svartvinbärste utav bladen.

Att plantera bär i en kruka

 

Att plantera bär i en kruka.

Har ni någon gång ätit Jostabär? Det är en en korsning mellan krusbär och svarta vinbär vars smak påminner om en mild svartvinbärssort, fast bärstorleken är som små krusbär. Har inga stora krav på växtplats, men då den blommar ganska tidigt är det bra att undvika frostkänsliga platser. Det är en tålig växt som tåls att odla i kruka vilket är super roligt om man bor som vi i en lägenhet med terrass.

.

ute10

 

ute6

 

Att plantera bär i en kruka

.

Det är skönt när ute blir inne och tvärt om. Vi har dubbeldörrar som vi kan öppna upp till altan för att få den där härliga sommarkänslan i vår lägenhet.

.

Att plantera bär i en kruka

.

På övre plan så har vi en liten örtträdgård i en svart pall på taket. Här trivs dem riktigt bra och växer som bara den, underbart!

.

.

.

God kväll bloggisar!

.

I dag är jag glad som ett barn på julafton. Vi har tillbringat förmiddagen på en plantskolan i vår lilla småstad. Det är ett riktigt bra ställe där dem kan mycket om väster och de kan hitta växter till ditt behov. Jag har inga gröna fingrar alls men jag gillar att det är grönt omkring mig men det skall vara lättskött på alla sätt. Det får häller inte binda mig till vattning varje dag. Och det absolut bästa är när växterna bär frukt och bär som man kan äta. Vi har idag köpt en klassisk svarta vinbärs buske som dem planterade i en kruka samt ett stambuske med ”krusbär” och på bordet har vi ett olivträd. Det är lite lagom för vår familj. Vi har en trevlig liten rabatt nedanför vårt räcke där vi har trevliga planer att sätta ev fläderbuske tillsammans med våra trevliga grannar. Det är också lättskötta växter fick vi upplysning om på plantskolan. Det är ju super kul att man faktiskt kan plantera bär buskar i kruka om man bor i lägenhet och bara har krukor att odla i.

.

Denna sommaren är lite annorlunda för oss då vi alltid brukar fara ut med husvagnen till vackra Skåne, Gotland eller andra vackra platser i Sverige. Men det är så att vi känner att vi inte har hunnit bo in oss riktig. Vi flyttade ju in här 1 mars då det var helt nybyggt och allt var nytt. Vardagen är ju så fyllt med med saker så vi har inte riktigt hunnit prata, bestämma eller känna in vad vi vill här hemma. Så vi tar den tiden nu tillsammans till att bo in oss, men vi badar och slappar fast här hemma. Vi hade tankar på att åka till Stockholm i slutet på veckan men det blir nog ändrat till Köpenhamn nu? Men det kan bli ändrat igen då vi faktiskt inte riktigt vet vart vi vill. Det är ju det som är bra med att ha husvagn vi åker väl dit det är bra väder helt enkelt haha.

.

Ha en fin kväll, så ses vi i morgon!

Kram/Carola

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *