Att leva med en hundvalp som är en Mexikansk nakenhund

Dag tre in på min semester och jag tar det bara lugnt och njuter av lugnet och och stannar i nuet med familjen och vår lilla älskade, lekfulla och busiga hundvalp Hedda.

Att skaffa hundvalp är verkligen riktigt mysigt och roligt men det kräver en hel del också! Hon är nu rumsren, men det har krävt mycket energi. Hon biter på typ allt så man får se upp med vad man lägger sina saker så hon inte får tag i dom och att hon alltid har tillgång till tuggben och tuggleksaker som är bra för hennes tänder. Att gå i koppel har också varit något nytt för henne. Från början gick hon både framåt och bakåt samt till höger och vänster sida. Det var något vi fick jobba med, men nu håller hon sig till en och samma sida av den som är ute och promenerar med henne, samt att hon faktiskt bara går framåt ? Hon är full av energi och är ALLTID glad! Vilket gör henne till en nyfiken och positiv hund.

Hon skäller inte på andra hundar vilket jag är mycket nöjd med. Hon är aldrig aggressiv och arg. Hon är glad och lättsam i lynnet. Hon gillar alla i familjen lika mycket, hon är ingen enmanshund utan tyr sig till alla fyra lika mycket. Hon gillar att vara aktiv, leka och går långa promenader! Hon är mycket blyg mot främmande människor och visar inget större intresse för andra hundar.

Hon använder sina tassar som en katt och hämtar saker, hon klättrar upp på saker som tex i badrummet här om veckan då hoppade hon upp på toalettlocket, därifrån hoppade hon upp till handfatet för att sedan hoppa över till tvättmaskinen och lägga sig där på en vikt handduk. Hon klättrar upp en bit i träden tills hon inte kan hålla balansen mer. . Hon hoppar väldigt högt, hon hoppar upp och kan ta saker från diskbänkens yttersta del. Hon är anpassningsbar och en lätt familjehund. Hon gillar att leva i en familj där hon får mycket uppmärksamhet!

Några charmiga egenskaper, hon snarkar när hon sover, hon jagar och äter flugor (det säger ju en del om hur snabb hon är) ? Hon vill alltid vara med där familjen är ❤️ Hon korsar sina tassar som en liten dam och hon är en helt fantastisk härlig hund!

Hon heter Hedda, men kallas för Hedda-Banan. Hon är nu sjumånader gammal och är en Mexikansk nakenhund ”Mini” hon väger 4,2 kilo. Färgen är svart och hon är helnaken.

Nu ska jag ut och gå en promenad med denna lilla goding!

Njut dagen vänner!

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *