ATT INREDA MED LJUS FRÅN E-LAMPOR

.

.

Hemma hos min goa vän Laila (Touchmylife på Instagram)

.

.

Tjingeling Vänner!

.

I söndags var jag hemma hos min vän Laila (Touchmylifte) för att hjälpa henne med lite belysningsljus. Man kan göra väldigt mycket med rätt belysning i inredningssyfte. Det är nog inte så många som tänker på ljust självaste ljusskenet. Men det är den som ger färgen och upplevelsen i rummet. Vardagsrumsbordet skall bytas ut till ett vitt snyggt HAY bord. En matta skall rullas ut mm. Men först så måste det sättas rätt belysning och det är där jag kommer in i bilden. L gillar när det är ett litet kallare ljus ( mer i blått) speciellt när man har ett vitt hem så är det viktigt vilken belysning man har. Man vill ju att det skall se vitt och krispigt ut och inte rökskadat gult!  Men med det så betyder inte det att alla lampor skall bytas ut till blått och kallt ljus. Utan en mix är det bästa. Man får ställa sig frågor som  är det en plats du arbetar på, som i köket eller garaget? då är ett kallare ljus att föredra. Du ser kontraster bättre. Jobbar du med små detaljer blir det enklare att se var det ena slutar och det andra börjar. Att ett kallare ljus dessutom signalerar aktivitet borde ju bara göra att man får mer gjort snabbare? Skillnaden mellan exempelvis svart och vitt ökar, det blir lättare att läsa text mm. I badrum är det också viktigt att man har ett ljus som påminner om dagsljus. Eftersom du sminkar dig i detta ljus och måste kunna urskilja färger mm.

Mitt tips är att byta till LED- lampor det är smartare och billigare i längden. I en LED-lampa är det dioder som ger ljuset. I glödlampan var det glödtråd. Ibland kallas LED-lampan också lysdiodslampa.  Välj ett Ra över 80 till arbetsljus och allmänljus. Högt Kelvintal (4000K) ger tydliga kontraster, bra till läslampor och annat arbete. Välj en ljuskälla som ger minst 400 lumen om du ska ha den till läslampa. I mörkret är alla katter grå. Till lampor som lyser kring 100 lumen och mindre behöver du därför inte tänka på Ra. Allt om vilka lampor man skall välja, och även köpa kan man se på E-lampor,se. Detta är en smart sida som även har nätbutik med gratis frakt.

.

Åhhh jag tycker verkligen att det är kul med belysning. Jag har en hel bok hemma som handlar om att belysa  rätt. Jag har varit på kurser mm i detta ämne. När min sköna vän Laila är klar i sitt hem så skall jag ta med mig min Canon någon gång så får ni se förvandlingen. Och det nya fina ljuset!

.

Ha en fin dag vänner!

.

KRAM

.

.

4 thoughts on “ATT INREDA MED LJUS FRÅN E-LAMPOR

 1. Laila says:

  Tack Carola ..
  för att du satte nytt ljus i mitt hem! Vilken skillnad det gör!
  Kan förvandla, förändra, försköna och ge en ny karaktär åt rummet med bättre funktion – och det med små medel!
  En del som återstår att göra här nu och ser fram emot nya bilder under våren!
  Tack för all inspiration ✨
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *