ARNE JACOBSEN OCH GEORG JENSEN

Salt & Peppar ( kavrnen komer från Alessi) på bordet + härligt nyinköpta krispiga röda rosor!

 

 

 

..

Hej Alla Sköna Bönor!

Vad har ni för väder idag?

Här är det strålande sol. Underbart höstväder helt enkelt!

 Går här hemma och försöker att fixa till det lite här och där. Men får liksoom inte något riktigt gjort. Så jag kan lika gärna ta och fota och blogga lite?!:).

 

En liten glimt in i vårt vitmålade kök …………. Nu när allt och då verkligen allt är kritvitt funderar jag på att ev köpa mig en matta. Jag är inte mycket för gamla dammig mattor. Men här i vår hall skulle det vara fint med en lång smal matta som leder in till köket bla.

 

Tavelramarna kommer från Georg Jensen.

 

Mina älskade gamla myran stolar designade av min favorit designer Arne Jacobsen. Dessa stolar är minst 15år gamla. Jag kom ihåg när vi köpte dom. Det var min och Daddys första lägenhet tillsammans. Vi var nere i Göteborg längst upp på kungsgatan med svärmor i en butik. Jag minns resan hem. Jag var så lycklig över dessa vita myran stolarna. Det var vår första förändring från att lämna furumodet. Kom ni ihåg furumöbler modet? Jag hade verkligen allt i furu när det var modernt. Men dessa stolar blev förändringen till vitt/svart modet. Och gärna svenska och danska designer. Jag minns att jag och Daddy åkte över nyförälskade till Köpenhamn och handlade en massa danska klassiker och skapade vårt hem till det vi ville ha. Där av så har vi sååååå sjukt många minnen i våra möbler. Jag kan titta på våra möbler och bara le i bland och tänka på någon av våra tokiga resor.

Jag minns starkt en utav våra resor. Vi var unga, vilda och var på väg ut till Chrisitiania för att träffa en man som hade en dansk butik som sålde en massa härliga stolar med många minnen. Och jag hade dagen där innan stått i hans skyltfönster och kollat in en stol från Arne Jacobsen ”Myran” Beverly teaterns nedlagda gamla minnen. Wow, tänkte jag. Det är ju min idols värk. Aren hade ju designat hela det området utanför Köpenhamn. Jag hade ett stort arbete om Arne Jacobsen när jag gick en utbildning i Leksand. Jag kunde/kan allt om denna mannen. Och nu stod det en historisk stol i skylten till salu. Wow ………… den skall bli min tänkte jag. På den tiden hade vi en gammal observera gammal och sliten MB. Vit och rostig också:). Men den tog oss billigt över till grannlandet ofta den sommaren 1998. Vi var unga, kära och helt odödliga. Ville se och uppleva så mycket som möjligt.  Så om vår bil var fin eller ful spelade ingen roll på den tiden:). På dörren till denna gamla butik stod det ett tel nummer som man skulle ringa om man ville att mannen skulle komma och öppna upp butiken. Dagen där på så var jag på väg över till butiken och denna man som då bodde i Christiania ( bara en sådan sak). Jag var lite närvös av bara den saken skull, och att vi sedan var uppklädd till tänderna eftersom vi skulle på en fin middag, gjorde ju saken ännu mer konstig. Nu pratar vi konstraster …… När vi svängde vänster in på en gata för att parkera strax utanför butiken så såg vi blåljus i backspegeln och sirener började tjuta också. Rätt som det var så stod det en stooooooor ståtlig polis utanför vår dörr och knackar på rutan till våran bil. Han ber oss artigt stiga ur bilen. Och du må tro att han blev paff när vi klev ur denna gamla skruttiga bil, jag klädd i en riktigt pampig svart siden klänning från Donna Karen och höga hills. Mitt hår var uppsatt riktigt smakfullt. Daddy hade svart kostym från Hugo Boss och blå skjorta från Oscar J. Polisen går bak till sin kollega och sedan kommer dom fram båda två och frågar  om det är våran bil?!. Jag log lite nervöst, och fick inte fram ett ända ord. Poliserna började skratta bad oss ha en bra dag i köpenhamn. Åhhhh herre vilken resa det var. Sedan gick vi in i denna butik med dessa kläder och träffade mannen och köpte denna sjuan stol som jag hade spanat in i fönstret dagen innan. Vilken resa och vilken syn att se oss i denna gamla bilden, upp klädd till tänderna och jag som fick dela plats med en spretig gammal stol som bar på en fin historia. (den historian får vi ta i ett eget inlägg) Ja, det var en utav dom resorna vi var över sommaren 1998. Men jag ler varje gång jag ser den gamla stolen!

 

 Åhh vad jag kan längta till dom roliga dumheterna vi hade för oss jag och Daddy. Undrar om inte vi skall börja  åka över till Köpenhamn och Illum lite oftare igen. Nu när flickorna har blivit så stora så skulle det vara fullt möjligt! Jo, jag tror nästan jag har betämt det här och nu vid datorn, utan att tala med Daddy hihihi. Våren/Sommaren 1013 blir det ett farande över till grannlandet igen. Kanske skall jag kolla in om mina butiker finns kvar vid Christiania?!, hihihi!

 

Nu har jag lite ärenden att utföra innan dagen är slut. För i kväll blir det gott vin med bäste vännnen Stockholman på småstadens restaurang och lite shopping så klart! Det är nämligen kvällsshopping i staden och alla butiker har öppet till 21,00!

 

..

Ha en fin dag vänner!

 

KRAM

 

9 thoughts on “ARNE JACOBSEN OCH GEORG JENSEN

 1. Mia Mitt vita hus says:

  Åh vad vitt och fint ni gått det, me like:) kolla på den svarta hampamattan från Day, vi har det i sovrummet och den skulle vara skitfin till ert vackra golv;)

  Kraaam

  • Carola says:

   Jag har redan den snygga mattan:) Men jag tycker att den fäller av sig förmycket? Och vi som har vita golv ser det väldigt tydligt. Fäller din? Eller har jag fått ett måndags ex?

   Kramizzzar till fina du!
   ♥CC♥

 2. Pia says:

  Det låter härligt med en tur till landet på andra sidan sundet. Som skåning så tar vi oss över snabbt och ofta. I december funderar vi på att ta en tur till tivoli och julmarknaden. Har ni inte varit där så kan jag verkligen rekommendera det.
  Fast er resa verkar lite mer spännande eftersom ni ska resa bakåt i tiden ; )

  • Carola says:

   Åhhhh den julmarknaden är ljuvlig!!!!!!!!!!!!!
   Jag har varit där för många många år sedan, dock före barnen.
   Kom ihåg att det var sagolikt. Skulle gärna återvända dit med mina små sessor och man ♥

   Så avundsjuk jag blir på er Skåningar! Ni har så nära till underbara Danmark. Och skåne är ju bara så himla fint det med.

   Kramar till skåne!
   ♥CC♥

 3. Miss Tess says:

  Älskar det här inlägget vännen. Kanske det mest hjärtliga jag läst här inne hos dej. Vilken härlig berättelse och älskar kontrasterna.

  Happy Friday!

  Kraaam

  Ps. Var ska mattan vara?

  • Carola says:

   Men tack fina du för din gulliga och också hjärtliga kommentar här:)! Ja, ibland är man lite för rädd för att vara personlig på sin blogg. Men ibland som här så bara det leder till det när man sitter och skriver. Kul att du gillade det!

   Mattan skall vara i vår hall på övre plan. Det är som en lång gång där. Förr så låg det en Svart DAY matta där i hampa. Men den fällde så mycket så den är nu borta. (Det är en bild på den mattan/golvet i tidningen jag sände dig). Har hittat två andra som är under utvärdering av oss här hemma:)-

   Önskar dig en fin helg!

   Kramizzzar ♥CC♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *