ÅRETS GLÖGG MED SMAK AV LAVENDEL

 

Jul 2014. Årets glögg från Blossa smakar soltorkad lavendel. Inspirationen kommer från ”de violetta dalgångarna i Provence”. Flaskan är försedd med violetta ränder mot lila bakgrund, och ska föreställa ett stiliserat lavendelfält.

Tjingeling !

I dagarna presenterades årets glögg från Blossa. Och i år så kommer denna ädla dryck passa mina smaklökar! Vi älskar lavendel i vår familj. Ni minns väl detta inlägget här då vi var och besökte en stor lavendel odling mitt på Österlen just under deras lavendelfestival. Det var en ljuvlig upplevelse. Och nu tar vi även upp smakerna till vårt julbord i år.

Såhär beskrivs årets glögg:

”Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung.”

– Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting på Blossa.

Redaktionen testar årets glögg

Lavendel är en smak som lätt för tankarna till mormors garderob. Så är det där Blossa 14 hamnat? Nej. Vi anar en lätt ton av lavendel. Inte påträngande eller störande, mer som en förnimmelse. Glöggen har fin smakbalans, känns inte parfymerad eller stickande utan mer som en lätt blommande smekning ovanpå glöggbasen. Innehållet smakar mycket bättre än den ilsket lila flaskan, tycker vi.

Nyheter för i år är även Blossa Frisk, en lätt vit vinglögg med fläder och citrus och Blossa 4,7 % – en röd lätt vinglögg med lägre alkoholhalt.

 

Blossa 14 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober och kostar 97 kr.

Ha nu en fin kväll!

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *