Årets glögg från Blossa 2015

blossas

 

Blossa15_med_te

 Pressbild ovan från Blossa

 

 

Godmorgon vänner

.

Här om dagen släpptes då smaken för årets glögg från Blossa, Blossa 15, och det blev en resa till Storbritannien. Deras nationsdryck te får krydda den svenska dito. Årets glögg från Blossa har smaksatts med en av världens mest populära tesorter, Earl Grey, och bär spår av både bergamott och citron. Inspirationen kommer från de teälskande engelsmännen och återfinns även i flaskans design, vilken påminner om klassiskt engelskt porslin och föreställer en earl som värmer glögg i sällskap av sin jakthund.

.

Så här beskrivs årets glögg:

Blossa 15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak. Som alltid är Blossa tillverkad på en vinbas och i år har glöggen hela tre stycken viner i sitt grundrecept: muscatvin från Spanien, ett torrt franskt vitt vin med hög syra, samt mistelavin – ett sött vin som visat sig passa extra bra med det svarta teet.”

– Det finns många likheter mellan glögg och te, både i hur det dricks och i gemenskapen som ofta finns kring drycken. I år vill vi hylla detta genom afternoon glögg, vilket märks i den klassiskt porslinmönstrade flaskan och i den perfekta balansen mellan traditionella te- och glöggtoner, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

.

Visst är årets flaska en av de finaste de givit ut?? Blossa15 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober.

.

.

Blossa1895

Pressbild ovan från Blossa

.

Den andra nyheten från Blossa i år är jag faktiskt ännu mer intresserad av. I år kommer det ut en limiterad upplaga med en glögg gjord på ett recept från ett kalkylblad med ingredienser från J.D. Grönstedts Vinhandel, daterat 1895. Blossa 1895 är ett äkta hantverk – kryddspriten har lagrats cirka en månad på ekfat från Cognac, glöggen har sedan mognadslagrats och till skillnad från modern glöggtillverkning har Blossa 1895 inte filtrerats, vilket innebär att fällning kan följa med vid tappning av glöggen. Blossa 1895 har en alkoholhalt på 18 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober i en begränsad upplaga om 20 000 flaskor.

.

.

Kram/Carola

6 thoughts on “Årets glögg från Blossa 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *