Apotekarnas trädgård

Apotekarnas trädgård

 

Apotekarnas trädgård

 

 

 

Tjingeling Lördag

.

 Har ni någon gång besökt Apotekarnas trädgård? Om inte, så är det på tiden. En medelhavsoas mitt i Simrishamn. I denna medelhavsoas kan man känna doften av soliga lavendelsjok och grekiska madonnaliljor. Här är lika fint på våren som på sommaren. Men det är ju grönare och vackrare i självaste trädgården under sommar halvåret. Då du kan  lyssna på porlet från den andalusiska fontänen i en utav solstolarna och njuta av prunkande fikonträd, fuktiga vindruvsklasar och soliga olivträd. Vi besökte detta ställe i somras och vi blev helt förälskade. butiker kan du frossa i Söderns växter, inredning, keramik, kakel, mosaikbord, terracottakrukor och allt annat som hör Medelhavet till. I bistron beställer du vedugnsbakad pizza eller italienska pastarätter. Du kan även checka in på  Apotekarns Bed and Breakfast för att sova över natten och börja om nästa dag på samma plats med en kopp kaffe i trädgården.

 

 

Apotekarnas trädgård

 

Apotekarnas trädgård

 

466

 

 Här fick vi en föraning om våren/sommaren.

.

Apotekarnas trädgård

 

Apotekarnas trädgård

 

 

 

 En trädgård för både stora och små.

.

.

Apotekarns Trädgård

Storgatan 17, mitt emot kyrkan
27231 Simrishamn
Tel 0414-16170

.

.

Kram/Carola

tii.majl - kopia

5 thoughts on “Apotekarnas trädgård

 1. tinaminastina says:

  Åh…..vårt favoritställe! Vi har besökt Österlen och Simrishamn de fyra sista åren, och bott på Kockska Gårdens hotell,alldeles i närheten av Apotekarens trädgård! Så underbart fin miljö och maten, mums….
  I år har vi hyrt ett gårdshus ett stenkast från detta ställe tillsammans med goda vänner, gissa om vi kommer hänga där på Apotekarens =) Blomsteraffären som hör till Kockska Gården som du tipsade om också, kan bara hålla med, en finfin butik!
  Fin lördagskväll till dig!
  kram tina

 2. Joachim says:

  Javisst är Apotekarns härlig och de har lyckats utöka verksamheten till ännu högre höjder. Dock känns det lite tomt för mej att Peter Englander inte längre är med och styr och ställer med trädgården. Men han har enligt en butiksanställd börjat designa trädgårdar på heltid. Och det är klart, är man domare i Trädgårdstoppen i TV8 2 år i rad, så lär det följa en hel del jobb. Jag kan tipsa om hans böcker som ger härlig inspiration att anlägga sin egen medelhavsträdgård 🙂

 3. Liss says:

  Ja detta stället är underbart. Åt deras goda pizza i den mysiga trädgården, sov gott i B&B. Butiken är jätte mysig. Simrishamn med hela Österlen är ljuvligt.
  Vänligen Liss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *