Antagen och personlig

Antagen och personlig

 

 

.

.

 

Godmorgon bloggisar

.

Här om dagen skrev jag att jag var så himla glad och lycklig för att jag hade fått ett mail om att jag blivit antagen till en utbildning som jag sökt med start till våren 2017. Nu ska jag berätta den långa historien angående mitt yrkesval, min utbildning och min framtid.

Jag är utbildad dekoratör i grunden och har jobbat med det yrket i större delen av mitt yrkesliv. Jag har även jobbat med en hel del inredning genom åren. När jag fick mitt första barn 2003 så kände jag att det var svårt att åka runt på projekt och bygga upp butiker samt att jobba affärstider då det var dåliga förutsättningar för att ta hand om en familj. Så jag började studera ekonomi, sedan kom barn nummer två 2007. När min mamma ledighet var slut 2009 så kände jag att jag inte ville pendla 6 mil till Göteborg och jobba affärstider i centrala Göteborg. Så jag sa upp mig utan att faktiskt ha någon direkt plan på vad jag ville göra i stället. När jag berättade detta för min vän så tipsade hon mig om ett jobb hos en tandhygienist som behövde en assistent som skrev journaler, rapporterade till Försäkringskassan och arbetade sterilarbete med godsen. Jag gick några hygienkurser för Inger Spencer på DAB Dental i Göteborg för att lära mig smitta och hygien på en tandklinik. Redan efter ett halvår hos tandhygienisten så blev jag tillfrågad att jobba på Implantat operationen som en ostiril assistent, jag skulle kalla och ta in patienter till operationsrummet, ta anamnesen på patienter, och ge de icke strila förpackningar med implantaten till operations bordet under pågående operationer. Efter bara några månader där blev jag upplärd av våran dåvarande operations sköterska och kirurg till att jobba på sterila operationer samt jobba som ”tandsköterska” på det traditionella sättet. Jag åkte då på utbildning på Sahlgrenska sjukhus för att lära mig att assistera på sterila operationer och ännu flera hygienkurser i ämnet steril tandvård. Efter det så började jag jobba på heltid hos tandläkaren som hans assistent/sköterska både med vanlig traditionell tandvård med allt från lagningar till tanduttagning. Nu är detta specialister som jag har jobbat med under mina senaste 7 år så vi har i huvudsak jobbat med oral protetik vilket innebär att vi gör implantatoperationer till ersättning av tänder i olika former som lös protes, kronor, broar mm.

Att jag ramlade in på denna banan var bara en ren slump. Men som Kaj Pollack säger, det som är lätt är rätt! Och det tror jag banne mig. Att jag skulle hamna inom tandvården var verkligen en ren tillfällighet. Men jag har älskat varje minut inom det. Men som ni läser här ovan så är jag inte utbildad tandsköterska på högskolan och därmed så får jag inte lägga bedövning eller ta tandsten vilket jag vill göra framöver så klart! Så denna hösten bestämde jag mig för att utveckla mig och söka till skolan och bli tandsköterska. Det är rekordmånga som har sökt i år står det skrivet runt om på utbildningarna. Jag har sökt lite runt om i Sverige faktiskt och fick svar här om dagen att jag blivit antagen till den utbildningen som är närmast hem till där jag bor, vilken lycka. Jag var faktiskt villig till att bo i annan ort under perioder under utbildningstiden, men är nu glad att jag slipper det!

Så här har ni nu en överlycklig och glad bloggerska som snart ska bli student! 1 ½ års utbildning på Yrkes Högskola med start januari 2017. Det känns ju bara som att det passar mig perfekt där jag är i livet just nu. 42 år och nu börjar mina barn bli stora och jag har många år med jobb framför mig. Rent av så har jag 20 år framför mig då jag ska jobba hårt och då är det viktigt att jag trivs! Det ska bli så enormt roligt att lägga bedövning och utvecklas i mitt yrke! Är så himla lycklig och glad så jag sitter med ett fåningt lende medans jag skriver detta här. Lycka lycka lycka!

.

.

Ha en fin dag!

Kram/Carola ♥

6 thoughts on “Antagen och personlig

 1. Laila Söderblom says:

  Hej Carola! Det var roligt att läsa din historia även om du berättat den muntligt för mig! Du önskade denna utbildningen så himla mycket och jag är superglad för din skull. Detta är ju ett jobb som passar dig så bra med din perfektion, noggrannhet, empati och känsla för de minsta små detaljerna! Lycka till! Vi firar detta i morgon med Champagne och mingel i Göteborg. Kram

 2. Milla says:

  Grattis!! Om du frågar en 16-åring vad den vill bli har de flesta ingen aning, det är så härligt idag att man ändra väg även senare i livet och inget är hugget i sten. Det kommer gå klockrent för dig, du vet ju vad det handlar om liksom! Kram Milla

 3. LIVSGLITTER says:

  Stort grattis och vad roligt att du hittat rätt väg i livet, så himla härligt att läsa, man riktigt känner glädjen i dina ord där på slutet! Ha en fin kväll // L

 4. @youaremyfavoritefeeling says:

  Stort Grattis! Låter som att du brinner för yrket och det är det som är absolut viktigast!

  Jag är leg. sjuksköterska och har nu läst vidare till företagssköterska för att kunna lämna vården efter 6 år som leg. ssk… längtar efter att istället få jobba med företagshälsovård!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *