TOMMASI AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO (nr 22350)

TOMMASI AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO (nr 22350)

.

TOMMASI AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO (nr 22350)

 Tommasi Amarone della Valpolicella Classico (nr 22350). Nivole (nr 7787). Laphroaig 10 years (nr 571)

.

.

.

.

T J I N G!

Idag vill jag tipsa er om lite starkare drycker till julmaten eller nyårs middagen. Här har jag lite av mina favorit drycker. Många dricker julöl till maten. Dessvärre så kan jag inte tipsa om någon öl då jag tycker väldigt illa om öl, tycker inte att det smakar gott alls. Eller jo, lätt öl tycker jag är gott till sillen. Men det är så långt jag kan sträcka mig, hihi. Men jag föredrar rödvin till julbordet faktiskt. I år kommer jag att dricka denna Amarone Tommasi som ni ser ovan. Det är den absoluta bästa Amarone vinet ni kan dricka! Detta vinet är kryddigt och smakrikt med lite god sötma, med inslag av fat, torkade körsbär, romrussin, vanilj och choklad. Ja, ni hör ju själva så gott det låter till julmaten. Den ena flaskan utav dom köpte jag själv och den andra fick jag som 40 års present av världens bästa chef på jobbet. Till  desserten dricker vi denna julen ett glas Nivole som beskrivs så här: Blommig, pärlande, söt, druvtypisk (muskat) smak med inslag av fläder, päron, citrus och honung. Denna dryck blev vi serverade hos våra vänner ”Stockholman” med familj en Halloween middag för ett år sedan. Och vi blev så himla förtjusta i det. Den är riktigt god, värt att testa!

.

På våra uppesittar kvällar dagen innan julafton brukar jag och ”Daddy” sippa på var sin liten Whisky Laphroaig. Och hela familjen äter choklad i ett hem fyllt av levande ljus och D och vår stora dotter spelar Bingolotto. Jag gillar inte Bingolotto, så jag och liten äter dessto mer choklad och slår in julklappar till släktingarna. Och i vanliga fall så dricker jag INTE whisky, men jag dricker Laphroaig för det är så himla rökig och god. När man häller upp drycken i ett glas så skall man snurra runt drycken i glaset för att sedan lukta ner i glaset. Gaaaah, vad gott det luktar, det luktar kärad träeka – underbart! Så detta är liksom en tradition som vi har jag och D.

.

Det var lite dryck tips från mig idag. Men nu tycker inte jag att man skall dricka så mycket alkohol på julen. Men ett glas till maten och en till efterrätten räcker gott för att höja matens smaker!

.

KRAM

One thought on “TOMMASI AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO (nr 22350)

  1. Mona says:

    Äääääälskar julen; dryckerna, dofterna, maten, stämningen, pyntet. Allt, men var är snön? Du fixar ju allt, kan du beställa lite snow, please?!!!
    Ha det helt underbart och keep up the good work! Hörs efter nyår. Eller innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *