ALL IN

 Så här ser jag ofta ut här hemma. Står ofta i köket och rör i grytor och håller i varma plåtar. Älskar verkligen att laga mat och skapa recept. Det är mycket sällan, eller jag skulle nog säga aldrig som jag går efter recept. Det är därför det tar lite tid för mig att skaka fram ett recept här på bloggen. Jag gör allt i köket på känsla och det är mina smaklökar som visar mig till dom goda recepten.

.

.

.

.

Hej Mina Fina Läsare!

.

 Wow, nu kör vi all in denna fredag, eller hur?!.

.

Jag har har värdens bästa jobb och chef som jag tidigare har skrivit om. Jag skulle kunna skriva livstids kontrakt på detta jobb om man nu kunde göra det, hihihi. Men denna veckan har varit mycket kan jag lova. Vi har haft jouren för vår lilla småstad vilket innebär att vi tar i mot alla patienter med akuta smärter. Och jag har varit syster CC hela veckan:) Man vet aldrig hur dessa veckor kommer att blir. Ibland kan det vara helt öde och sedan säger det bara pang och hela väntrummet är fullt av akutpatienter och telefonten ringer oavbrutet. Men eftersom jag verkligen älskar mitt jobb så är det bara kul! Men det är förklaringen till varför det har varit så tyst på blggen dom senaste dagarna.

.

.

Så idag när veckan är över och vi startar helg hemma hos oss, så kör vi all in:) Jag hoppar ur mina systerkläder och hoppar glatt i mitt förkläde från Global, en gamal gåva från ett dekoratörsjobb jag hade på Duka för många herrans år sedan. Och på bordet i dag serverade jag familjen hemmagjord stek (fransyska vikaryd, närproducerat), grillade grönsaker i form av blomkål, röd paprika, rödlök, vitlök, körsbärstomater och grön paprika serveras med hemmagjord rökig gräddsås med svenskt rökta champinjoner och en skvätt god rökig Laphroaig whisky ♥

.

.

.

Denna goda Amaronen passar perfekt med dom gillade grönsakerna där den röda paprikan och blomkålen tog upp sötman på ett riktig bra sätt. Riktigt lyckat faktiskt!

.

.

.

.

.

.

 .

.

.

.

 .

Wow, vilken sås. Daddy drack bokstavligen ur denna sås kanna. Det måste väl vara ett gott betyg, eller?!.

,

,

 

.

.

Just nu sitter jag i soffan och bloggar och lyssnar på lite skön fransk musik här. Visst är det skön känsla i denna sortens musik? Jag har en hel mapp som jag har lyssnat på i köket denna kväll för att komma i rätt stämning:) Brukar lyssna på denna sorten av musik när jag står i köket. Jag glömde att nämna att jag har skapat ett nytt LCHF recept till världen godaste glass, Lavendel/blåbärs glass. Jag återkommer med recept. Som jag nämde tidigare så kommer recepten rakt från mitt huvud och från mina smaklökar. Gillar att skapa mat konst ute i köket. Jag hade 5:a i bild när jag var liten i skolan och gick på konstkurser under min ungdom. Men nu på äldre dag så tycker jag att konst är att skapa god mat och se att andra njuter av ens matverk ♥

.

.

.

 

 KRAM

10 thoughts on “ALL IN

 1. Eva says:

  Har du ändrat bloggen? Måste skriva i sin mail o så nu?!
  Underbara bilder. Lovely. Vad har ni i glasen? Conjak? Likör?
  Mmmm så gott det ser ut. En annan är har yngsta sonen hemma. Myser.
  Mannen i England och äldsta sonen på väg till Sri Lanka..mmm längtar redan.
  Kram

  • Carola says:

   Ändrade min blogg i höstas. Man måste inte skriva i sin mail utan det räcker med namn överst om så önskas! Men vill man att det skall länkas till en blogg så kan man skriva i det men det är inget måste!

   I glasen har jag whisky ♥ ett 10 årigt:)

   Önskar dig en fin kväll!

   kram ♥CC♥

 2. Laila Söderblom says:

  Underbara bilder Carola!
  Självklart att du hade en 5 i bild på skolan!

  Och när det gäller maten .. Sveriges Mästerkock nästa kanske?
  Du har ju talang för matkonst! ❤❤

  Kram Laila

  • Carola says:

   Hahahaha du är för skön Laila ♥ Men det skulle nog passa mig perfekt. Eftersom jag aldrig lagar eller bakar efter recept allt kommer rakt från huvudet och smaklökarna:) Och alla som äter min mat säger att det är super gott och att jag är duktig i köket:)

   Kram fina du!
   ♥CC♥

  • Carola says:

   Livet är för kort för att inte älska varje dag av det! Att trivas på sitt jobb är en viktig och stor del av ens liv!
   Kanske så ser ni mig en dag i tv rutan på svensk mästerkock, hihihihi?!.

   kram ♥CC♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *