ROSMAOSEGAARD I DANMARK

Huvudbyggnad Rosmosegaard
är från 1850, men under 2007 blev föremål för en totalrenovering, där taket höjdes och en helt ny våning på plats. Samtidigt ersatte halmtak med svart skiffer.
Tooodelo Alla Bloggisar!
Jag var bara tvungen att hoppa in här på bloggen och dela med mig av detta fina danska repotage. Vilken gård!

Gillar verkligen svarta ytterdörrar! Snygg kontrast till övriga huset.

konsolbord
Står antika järn tar kalligrafisten, vackra tempel och ingefära burk, för att fira jul är fylld med röda amaryllis.

En bred trappa
Leder från hallen till första våningen där det finns sov-och gästrum. Anemaleriet är från mitten av 1800-talet och föreställer en mandarin och hans tre fruar.

Julfärger är främst grönt och rött här i huset, och de är vackra mot vardagsrummet målade vita ramar och de många naturliga material. Den stora julgranen går nästan till taket och har en permanent plats i biblioteket i slutet av rummet. Soffan klädd i linne är från den italienska Meridiani.

I matsalen står ett långbord
fyra meter med bara rå bänkar. En svepande kontrast till den eleganta franska brons ljuskrona från 1850. Ida Rosenvinge Thürmer specialiserat sig på dessa långa bord, som hon får består av flera hundra år gamla kinesiska Pinewood virke

Det bästa rummet i huset!
Det säger Ida Rosenvinge Thürmer som använder sovrummet för meditation med öppen utsikt över gårdens landskap. Sängen i naturfärgat linne är från Dux och lampor Artimides Tolomeo i aluminium.

Frun i huset har sin privata badrum. Från fristående badkar, hon kan ligga och njuta av utsikten över parken. Silver spegel är franska, och fann i K & Co.

Bilderna är tagna från Bo Bedre. dk
Visst var det ett härligt repotage. Danskarna kan! Nu skall jag ta och natta mina sessor. klockan börjar bli sent.
Önskar er en fin kväll!
KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *