Hunden som berörde en hel värld

aahund

.

aahun

 

Hunden som berörde en hel värld

 

 

.

Godmorgon Söndag!

.

Ni har väl hört talas om hunden som berörde en hel världBoken Arthur har Recensionsdag 28 september i Sverige och i dag så gästar han i nyhetsmorgon på tv 4.

.

Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur- gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik..

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.

.

MIKAEL LINDNORD, 39 år, multisportare, reser jorden runt och tävlar i terränglöpning, cykling och forsränning under svåra umbäranden. I Örnsköldsvik har han sitt hem och sin familj som består av hustrun Helena, dottern Philippa, sonen Thor och hunden Arthur.

.

Missa inte denna gripande och läsvärda boken. Boken finns att köpa på Forum.se 

.

.

Ha en fin dag vänner, så kanske vi ses lite senare idag!

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *