Dissar Astrid Lindgrens camping

Dissar Astrid Lindgrens camping

 

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

.

Hej,

Detta är en livsstilsblogg fylld av feelgood i vanliga fall. Men idag tänker jag vara brutalt rå och ärlig! På denna sidan brukar jag vilja visa er den bra sidan i livet där jag vill tipsa er läsare om allt som kan gynna er, jag vill sprida information om det som är värt att besöka, äta och köpa men idag tänker jag sprida information om det dåliga som ni skall undvika!

Är ni husvagns ägare, husbils ägare eller bara fina föräldrar som vill hyra stuga på Astrid Lindgrens Värld (Camping) för era barns skull. Då skall ni tänka om! Jag och min familj bokade en campingplats här på Astrid Lindgrens Värld från fredag till söndag. Vi hade bokat den i början av maj för att säkert få en campingplats. Vi tycket att det var så bra att campingen låg så nära nöjesparken och det var jätte bra att campa eftersom vi har hund också. Vännerna som vi åkte tillsammans med fick inte bokat någon stuga eftersom det redan var fullt i slutet av november, december ett halv år innan. Vill man ha en plats här så får man vara ute i mycket god tid har vi alla hört. Så våra vänner fick ta en plats på Stadshotellet i stället som låg en liten bit bort.

Vi som då fick äran att campa på självaste Astrid Lindgrens Camping trodde att vi skulle få uppleva en liten förberedelse för självaste nöjesparken. Kanske har dem några roliga pippi skyltar till toaletterna eller några Astrid Lindgrens influerade tavlor på toaletterna eller i princip vad som helst som får en att känna att man är i den djupaste skogarna där Emil och Barnen i Bullerbyn bodde. Det där var bara en romantisk dröm från min sida fick vi bittert erfara, för här nedan skall ni få se vad vi möttes utav på denna camping.

 

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Här har ni service huset. Tråkigare än så här kan det nog inte bli? Här var det banne mig inga roliga skyltar som får dig att tänka på Astrid Lindgrens Värld och Emil. Kanske möjligtvis skulle det vara att huset faktiskt är rött, så som Emils hus var?!.

.IMG_8927

.

Så här inspirerande och sagolika skyltar fick vi gå efter, det ger en inte någon känsla alls om Astrid Lindgrens karaktärer. Vi hade mer stämning i bilen till Småland än vi fick 250 meter ifrån nöjesparken på detta ställe.

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Här bjuder jag er på några riktigt äckliga och ärliga bilder från Astrid Lindgrens Campings toaletter. Denna toaletten var stor nog att använda som en trevlig familjebadrum. På andra campingar så brukar detta vara mycket bra då man går hela familjen och borstar sina tänder på kvällen eller om man vill duscha sina barn och alla får plats i samma rum. Jag tog med mig mina två tjejer och deras kompis till detta familjerum för att borsta våra tänder på kvällen och kissa innan vi gick och la oss. Detta möttes vi utav som ni ser på bilderna. Bilden ovan ser ni att det ser ut som vitt papper som ligger mitt på golvet, det är inget papper utan en uppriven använd binda med gula vätskor i. Det luktade både avföring och urin i detta rum. Väggarna var nersmutsade med gammal smuts som inte hade tagits bort på många månader. Det var så illa så jag kan inte med bilder och ord beskriva denna camping. Jag zoomade in väggen i duschen som ni ser nedan, för att visa och varna er läsare att inte besöka denna camping. Jag gick en gång till detta utrymme med mina flickor som var med på denna resa men det gjorde vi bara en gång och aldrig mer. Tur va så har vi toalett i husvagnen och duscha vad inget vi gjorde här som ni säkert förstod. Det fick bli en som kallad ”Hultsfredsdusch” vilket innebär att man ställer sig i bara underkläder i buskarna där ingen ser en, väl där häller man kallvatten över sig ur en stor dunk sedan tvålar man in sig och häller kallt vatten över en igen för att ta bort tvålen. Så här gjorde jag på den gamla goda tiden då jag tågluggade, båtluffade och åkte på musik festivaler. Men idag är jag egentligen inte lika frigjord som då (trodde jag haha). Jag fick mig allt en kalldusch på denna resa. Barnen behöver ju inte duscha så som vi vuxna som tur är. Det klarade sig över helgen ändå.

 

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Något slog mig när jag stod här med tre st förväntansfulla flickor mitt uppe i den fräna kiss och avföringslukten, finns det inte hälsomyndigheter för campingar också så som det finns inom näringslivet? För denna camping borde man inte ha öppet alls. Tänk er vad mycket bakterier och smittorisker detta för med sig?!.

 

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Här på golvet var det både kiss och avföring som ingen hade städat upp. Då kan man undra vem i hela världen kissar och bajsar på golvet i duschen? Äcklad gick jag ut ur detta badrum och tittade på deras städschemat som hängde i hallen (observera att där har de en pippi på bild i alla fall) där stod det att de hade städat kl 12,30 på dagen fredagen den 19/8-16. Och klockan var 22,00 när vi gick in för att borsta våra tänder och då hade det gått några timmar sedan dem städade på denna totalt fullbelagda camping. Och skiten som hade grott fast i väggarna och golvet hade inte kommit under de senaste 10 timmarna! Lukten och skiten har varit där mycket länge.

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Här är de stugor som man kan hyra. Det finns många av dessa på detta område, jag kunde inte läsa någon stans hur många stugor området har men det är många!

.

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Alltså på riktigt, kolla in dessa två lekplatserna det var allt som fanns på området. Då undrar jag, får ni någon känsla av Astrid Lindgrens Värld här? Det får inte jag!

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Här ser ni campingens latrintömning för husbilar. På alla andra campingar vi har varit på så brukar det vara ett smakfullt plank runt vilket ger det hela lite fräschare. Här var det inget som var fräscht om man säger så.

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

.

Det som var och det ända som var positivt med denna campingen det var att det var 250 m till entrén till nöjesparken. Man gick in i tunneln under vägen som ni ser på bilden och på andra sidan låg nöjesparken. Vi bodde här på denna gatan med vår husvagn. Som ni ser så finns det ingen gatubelysning alls på dessa gator där vi ställde upp våra husbilar och husvagnar. Att det inte fanns någon gatubelysning var ju helt ok på dagen som här.

.

Dissar Astrid Lindgrens camping

Men på kvällen var det riktigt mörkt om man nu ville gå ner till service huset för att gå på toaletten för dem som inte har någon tillgång till egen toalett. Men med denna hygien som råder så skulle jag nog hellre hålla mig livet ut än att gå in på dessa toaletter.

.

Så om ni har tänkta att besöka Astrid Lindgrens Värld så besök inte Astrid Lindgrens Camping. Har ni tänkt att hyra stuga så är det samma service hus ni tillhör som vi gjorde. Så tänk om även i den frågan. Jag brukar tycka att det är super mysigt med campinglivet när det är rent och fräscht, aktiviteter för barnen, vattenland och små butiker och handla i. När man bokar en camping på ett av Sveriges mest besökta nöjesparker så tror man väl ändå att campingen skall vara mysig eller iallafall ren?!

.

Nä fy aldrig med denna camping, och jag avråder er alla att besöka den!

.

Ha det bäst vänner!!

.

.

Kram Carola

11 thoughts on “Dissar Astrid Lindgrens camping

 1. Laila Söderblom says:

  Så bra att du lyfter fram det här Carola.
  En camping i misär!! Fullkomligt vidrigt. Gör en anmälan till Hälsomyndigheten så de kan kolla upp verksamheten. Märkligt att en såpass attraktiv nöjespark som Astrid Lindgrens värld är inte kan erbjuda barnfamiljerna en ren och snygg campingplats. Hoppas att ditt inlägg sprider sig så att andra barnfamiljer blir förvarnade, eller i bästa fall att kritiken når de ansvariga för campingplatsen så alla brister kan åtgärdas till nästa säsong!

 2. Karin says:

  Det var det värsta jag sett!!! Vi är campare och åkt runt mycket men urk jag mår illa ….. Värsta jag sett! . Bli caravanare deras campingar är alltid rena och . Fräscha !!! Blir besviken över att en camping tillägnad småfolket är så vidrigt bakterier snusk hualigen !!!!

 3. LIFESTYLE by Sessan says:

  Fy fasen vad äckligt!!
  Alltså, i sommar har vi legat på alltifrån 5stjärnor till inga, i Lidköping, Karlstad, Mariefred & Daftö. Överallt har det varit rent & fräscht & det i högsäsong!!
  Det där hade jag tvärt gått till receptionen & klagat på, utan tvekan.
  Ni får komma en sväng med tjejerna så vi kan mötas på Daftö, där är det rent & kul för barnen :))))

  Kram fina

 4. Malin says:

  Hej!
  Tråkigt att se och höra om campingen. Sa ni till i receptionen om hur illa det va? De har ju hyrt in ett städföretag och måste få veta att de inte sköter sig.
  Sen hade ni nog lite för höga förväntningar på att alla skyltar ska vara influerade av Astrid Lindgrens värld. Det kan man nog inte förvänta sig.
  H/ Malin

 5. Anna says:

  Hej
  Håller fullständigt med dig, var oxå där i somras med barnen som verkligen sett fram emot detta, detta är den snuskigaste campingen jag någonsin varit på så det var första och sista gången vi var där, den där latrin tömningen för husbilar var dessutom MITT i gatan.
  Mörkt som i helvetet, vi bodde brevid ”arbetsplatsen” i en hörna??
  Inget som inspirerade att vi verkligen var på alv camping. Skitigt öööööverallt.
  Barnen ville inte gå på toa alls ??
  Detta är ingen camping jag rekommenderar alls!

 6. Renate says:

  Gud så skönt att vi ”missat” denna camping … undrar hur många stjärnor den har ?kanske MSN kan mailade scr …

 7. Fredrik says:

  Hej!
  Jag förstår att ni är besvikna över vad som mötte er på campingen. Bilderna och texten beskriver att det var riktigt illa. Klart att de ska rejtas som alla andra campingar etc. Det jag tycker är viktigt om man råkar ut dör detta är att kontakta personal på plats och ta diskussionen med dem direkt. Då får man kvitto på hur kritiken tas emot och hur man blir behandlad som gäst. Hade varit intressant och läsa om ni pratade med dem och hur de i så fall hanterade det. Att lägga ut ut bilder och text som beskriver hur illa det är/var hjälper varken dig eller campingen och gör inte saken bättre.

 8. Bellanotten says:

  Jag är verkligen ledsen att ert besök på campingen blev så tråkigt. Jag minns inte att det var så dåligt för 10 år sedan när vi bodde i stugorna. Men det känns verkligen oengagerat. Att inte ha en Pippi eller Emil bild någonstans visar på stor brist på att man vill värna om sina ”små” gäster, som alla kommit dit för att träffa dessa. Så himla enkelt det hade varit. Samt att hålla rent. Borde inte vara så svårt. Nä, de överlever såklart på sitt nära läge till en av Sveriges mest populära nöjesparker. Trist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *