Sponsrad Video: ZOÉGAS – Coffee By Women

Dricker ni mycket kaffe vänner? Jag är den som på senare år har börjat dricka mycket kaffe. Jag dricker oftast Kaffe Latte men det kan också vara Cappuccino. Gillar ni också att dricka kaffe, då ska du läsa detta inlägget.

Visst ni att ca 50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen är kvinnor, men mindre än fem procent har ledande befattningar, det visste inte jag innan jag tog del av denna informationen. Detta är såklart inget man tänker spontant på när man ska välja sitt kaffe i matbutiken, men ju mer kunskap man får ju mer självklarare blir ens val när det väl är dags att välja sitt kaffe.

Här arbetar Zoégas för att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i deras hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor.
Utbildningen är helt kostnadsfri och hålls i samarbete med lokala organisationer som tex Coffee Management Services (CMS) i just deras område, och de får lära sig allt om hållbar och produktiv kaffeodling, kvalitetsuppgradering, verifiering samt certifiering av kaffebönor. De tenderar även att investera sina inkomster långsiktigt såsom i odlingen, sina arbetare, sin familj eller någon sidoverksamhet för att stärka hushållets inkomst. Kvinnor och män utbildas tillsammans för att få med så många kaffeodlare som möjligt på resan mot framtidens kaffe. Detta är insatser som möjliggör fortsatt odling samt säkrare försörjning och som säkrar framtidens kaffeodlare.

 Desto mer delaktiga och insatta samtliga arbetare är i odlingsprocessen, ju enklare blir det att nå slutmålet som är hållbara verifierade kaffeodlingar. Vilket är ett av ZOÉGAS mål!

Kika på videon här nedan så får du se mer vad det hela rör sig om.

 

Så nästa gång du väljer ditt kaffe på hyllan så har du nu fått mer kunskap om ditt kaffe, bra va?!

...

Inlägget är sponsrat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *