Vänner på middag

Vänner på middag

 

Vänner på middag

..

Vänner på middag

.

Vänner på middag

 

Vänner på middag

.

Vänner på middag

.

Lika barn leka bäst heter det i vanliga fall. Men i detta fall så är det lika hund leka bäst. Sent igår kväll visade och lånade vår hund Lotta ut sin finaste hunddress från Coco Chanel till valpen Gizmo som jag tror är en English toy spaniel  om jag inte minns helt fel?. Han var super söt i alla fall  i denna lite förstora dressen 

.

Vänner på middag

 

Vänner på middag

 

Vänner på middag

.

Min favorit ljusstake från Georg Jensen flyttade jag ner till nedervåningen när jag dukade bordet för middagsgästerna. Jag gillar verkligen Georg Jensen och det visste söta Linn om som köpte en jätte fina sak från GJ till oss i inflyttningspresent. Bild på det kommer i senare inlägg. Det är roligt när man har vänner som uppmärksammar vad man gillar! Linn är en väldigt uppmärksammad vän som ser och har koll på sin omgivning i positiv bemärkelse. Det är en sak av de egenskaper jag gillar med henne. Det är tack vare henne som jag/vi har gjort dem val till lägenheten som vi valt. Golvets färg är en av de saker bla. Hennes man Jocke är duktig på smarta lösningar när det kommer till inredning. Han knäckte en ide om var vi skall sätta vår tv i detta lite svårmöblerade vardagsrum. En ide som vi tror att vi kommer genomföra efter de har brutit upp alla golv i lägenheten. Vi vill ju inte skaffa fler möbler innan denna stora åtgärd som kommer göras under hösten.

.

Vänner på middag

 

Raringar!

.

Idag bjuder jag er på lite bilder från gårdagens kväll med min goa vän Linn med familj som var här på ett mysigt middagsbesök. Det var lite extra roligt då tonåringarna faktiskt följde med upp till oss. Det som är en fördel med vårt boende mitt i staden är att vi har en park utanför där vi bor som är fylld av pokémon och har 4 st Pokémonstop vilket lockar tonåringarna till att faktisk tycka att det är grymt hos oss. Vi bor så nära så man behöver inte går ut i parken utan man når dem från vår lägenhet, det är en toppen argument till våra vänners tonåringar till att vilja följa med på långa tråkiga middagar haha. Men i detta fall så var det ingen tråkig middag och dem hade följt med ändå..

Vi har försökt att få till en träff i småstaden hos oss en längre tid och det har varit lite svårt att hitta datum men nu så fick vi till det! Vi har alltid super trevligt när vi ses och varje gång tänker jag när dem åker, att vi måste anstränga oss mer så vi ses oftare.

.

En gårdagens tapas talrik till gästerna. Tycker det är perfekt att börja med enkel plockmat så man hinner sitta ner och prata med gästerna i stället för att stå i köket det första man gör när dem kommer. I går bjöd vi på en hårdost som är en av familjens favoritost den heter Höost kravmärkt den finns att köpa bakom disk i välsorterade ost butiker. Den är lite speciell i smaken eftersom den har legat i hö under processen. Klassisk chévre med jordgubb och mynta marmelad, parmaskinka, oliver med mandel, delikatesstänger Twisty med en färsk rosmarin kvist. Till det drack vi J.P. Chenet Ice.

Huvud middagen bestod av: Kolgrillad lokalproducerad Flankstek, potatisgratäng och rödvinssås. Till det serverades en ruccola sallad med pinjenötter. Vi drack vi så klart Amarone vilket alltid är ett rätt val av vin till lite tyngre mat.

.

Till efterrätt en Cheesecake i glas med inlagda körsbär och mynta.

Bilden ovan är ingen smickrande bild på mig, men herre vad jag skrattade här. Det var nämligen så att när jag stod i köket och lagade till dessa Cheesecaken så bytte jag teknik efter mitt första glas och gjorde dem andra 7 st efterkommande på ett annat sätt vilket visade sig senare här att den första glaset blev det betydligt mycket mer i vilket jag inte såg fören vi satt vid bordet och det glaset stod på min plats.  Så jag blev kallad åpen när jag satt med vitt vin, rött vin, kaffe latte och den största körsbärs cheesecake. Det var verkligen inte min mening att ta den största till min plats, det blev liksom helt fel och tooookigt roligt ändå! Så mitt tips är när ni gör många glas desserter så ska ni göra dem på en rad framför er så ni ser att ALLA glas får samma mängd.

Kameran var inte framme så mycket som den borde under kvällen. Jag fick dessa bildern på oss tre skickade i morse från Linn. Hon var snabb och hala upp sin Iphone när jag satt där med all mat och såg åpen ut haha, det bjuder jag på!

.

Nu ser det ut att spricka upp och blir riktigt fint väder här i vår lilla småstad. Skall ta mig en kaffe latte och sätta mig på altan.

.

.

Ha nu en underbar lördag.

Kramar/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *