Boktips

Boktips

 

Boktips

.

.

.

Tjingeling

 

Idag vill jag tipsa er alla om sommarens heta roman. En riktigt riktigt bra bok som man lätt plöjer igenom lätt under några varma sommardagar under parasollen. Ingen sommar utan en bra bok! Och i år är det verkligen boken Störst av allt skriven av Malin Persson Giolito. Malin Persson Giolito är, hon är precis som Åsa Larsson och Liza Marklund, verkligen mästerlig på det området. Personerna och relationerna dem emellan ges liv som få så kallade seriösa författare mäktar med.” Stig Larsson, Aftonbladet uttalande.

.

Stenhårt rättegångsdrama

De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.
”Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet.”

Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.

.

Spring och köp sommarens bästa bok och njut dina dagar i hängmattan eller solstolen. Finns att köpa här.

-*.

.

Kram/Carola

2 thoughts on “Boktips

  1. Erika says:

    Tack för tips! Jag älskar deckare och även om jag inte hinner läsa lika mycket nu som tidigare så är ju en sommarbok iaf ett måste 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *