Gourmet Club anno 2015

Gourmet Club anno 2015

 

Gourmet Club anno 2015

.

.

.

.

Todelooooo Sköna Söndag!

.

Vaknade upp allt för tidigt idag efter en mycket sen och trevlig kväll igår. Jag tassade upp tyst och försiktigt för att inte väcka barnen, ställde ett fönster på glänt. Gick tillbaks till sängen för att försöka somna om igen, med det gick inte. Det spelar ingen roll vilken tid jag lägger mig på kvällen, så vaknar jag ändå upp vid kl 07,00. Men vad gör det när man vaknar upp med ett stort brett leende på läpparna och bredvid mig ligger det två varma snusande barn som snarkar. Jag låg och tänkte på gårdagens otroligt mysiga dag. Vi startade vår Gourmetclub träff kl 16,00 hemma hos familjen H som skulle stå för kvällens matupplevelser. Det var ett glatt gäng som slöts upp här på altanen där det serverades en rostad baguette med rådjurspaté med karamelliserad äpple. Drycken var en hemgjord äppelmust kryddad med pomerans, nejlikor, kanel, stjärnanis och ingefära spetsad med Zante. Om det var någon utav oss som inte hade fått till den rätta krispiga vinterkänslan tidigare så fick vi verkligen till det här i går kväll. Det var magiskt vackert att stå här och dricka denna varma dryck tillsammans med detta gäng.

.

Gourmet Club anno 2015

 

Gourmet Club anno 2015

 

Gourmet Club anno 2015

 

Gourmet Club anno 2015

.

Här har ni två glada bloggerskor som dricker Prosecco:)

.

Gourmet Club anno 2015

.

Ett riktigt gott Prosecco kan jag lova er!. Klart värt att lägga på minnet. På Systembolaget, Bacio della Luna (2332).

.

Gourmet Club anno 2015

.

Förrätten bestod av Pilgrimsmussla med tomat, basilika och vitlök.

.

Gourmet Club anno 2015

.

Till detta serverades Champagen signerad Eric Legrand.

 

Gourmet Club anno 2015

.

Huvudrätten för kvällen var denna underbart goda Torskrygg med sparris, salladslök och frästa kantareller med rökt sidfläsk. Kokt potatis och en skummad sås gjord på brynt vitlök, schalottenlök, kräftfond och grädde.

.

Gourmet Club anno 2015

.

Till middagen serverades en Bourgogne från vinhuset Louis Jadot.

.

098

.

Efter att vi hade avnjutit huvudrätten så pausade vi med matquiz. När matnördarna träffas så ville vi ju testa våra kunskaper:) Och det vi inte kunde innan lärde vi oss under kvällen.

.

Gourmet Club anno 2015

.

Efterrätt: Hemgjord glass på brynt smör och farinsocker serverades på en spegel av hallonsås, färska hallon och tryffelchokladkaka pudrad med kanderade mandlar. Dryck till detta, En lätt mousserande dessertvin, Nivole från vinhuset Michele Chiarlo. (Det vinet har jag tipsat om här vid tidigare tillfälle, super gott).

.

.

Kvällen avslutades nere i familjens källare där det serverades en ostbricka med snacks nere i den välfyllda baren. Vi spelade och 80-tals låtar till paraplydrinkarna och några spel på biljardbordet hann vi också med:). Kort sagt en kväll att minnas varmt!

.

Nästa gång som denna lilla club träffas så är det hemma hos oss. Och menyn har jag redan klar. Vi siktar in oss på att det blir någon gång i Maj, datum är inte spikad än.

.

.

Kram/Carola

.

Psst! Jag vill också passa på att tacka er goa läsare som kommenterat inne hos mig i mitt förra inlägg, en extra kram till er!!

 

 

2 thoughts on “Gourmet Club anno 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *