Inredning till köket

Inredning till köket
Köket är hemmets hjärta och det är oftast här som det mesta händer. Här samlas man, lagar mat, planerar eller bara umgås. Matlagning är roligt om man har den rätta utrustningen. En bra spis, diskmaskin, en kraftfull varmluftsugn. Därför vill vi ha bra arbetsytor där vi kan knåda, hacka eller duka upp lite snacks. Vi har nämligen tänkt att bygga en köksö där vi även kan sitta vid 4 st personer. I andra änden så skall jag ha en avställningsyta där jag kan stå och baka på en marmor bakbord eller bara duka upp plockmaten när gäster kommer. Våra skåpluckor kommer vara minimalistiska och strama. De heter Aspekt och kommer från Marbodal. Vi valde kritvit färg och det är även dessa skåpluckor som vi kommer att använda när vi platsbygger en köksö i köket.

.

.

Inredning till köket

Här ovan är modellen på blandare som vi har tittat på. Jag gillar den raka och enkla modellen. Funderar på om vi skall välja en i rostfritt, vit eller i mässing. Det lutar mot en i mässing tror jag. Nivito är ett Svenskt företag som säljer blyfria blandare i rostfritt stål. Rostfritt stål är dessutom det tåligaste och mest slitstarka material man kan använda, därför har de hela 10 års garanti på deras blandare.

.

.

.

Hej vänner

.

Nu börjar det närma sig flytten. Varje dag går jag förbi bygget med min lilla hund och tittar in i vår nya lägenhet som tar form för varje dag som går. Ett utav de roligaste är nog ändå köket känner vi. Då vi kommer att ha en enkel och ganska stilren köksinredning. Vi har valt bort kakel i köket och tagit samma vita skiva på väggen som vi har som köksbänk i vit laminat. Äkta sten är ju klart finast! Men jag känner att det är alldeles för jobbigt att sköta. Marmor hade ju varit drömmen men då får man tänka på ringar från vinglas och citron mm. Vi är nog en ganska avslappnad familj som inte är så ordentliga utav oss som krävs för att uppehålla denna vackra stenskivan. Men köket kommer bli vitt vitt och åter igen vitt. Rena enkla strama linjer och handtagen kommer också vara vita små brickor som inte syns. Det kommer nog bli jätte bra!:).

.

.

Nu skall jag hopp in i duschen innan vi far ner till Göteborg på lite shopping och trevligt restaurangbesök med hela familjen.

.

Kram/Carola

One thought on “Inredning till köket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *