Varm choklad till tomten

Varm choklad till tomten

 

Varm choklad till tomten

 

Varm choklad till tomten

 

Varm choklad till tomten

.

.

.

Godmorgon

.

En liten present till tomten är nu gjord från oss. Att tomten åker från hem till hem på julafton vet ju alla. Och så här års så kan det bli lite kallt för tomten tänkte vi. Så vi har pysslat en mysig liten god tomte till han i år. Vi tänkte att när den långa dagen går mot sitt slut så kan tomten värma sig en stor varm kopp choklad framför brasan.

.

Vår dotter är 8 år och hon tror fortfarande på tomten:) Jag tycker det är charmigt och att man skall låta barn få vara barn och att de skall ha sina drömmar vid liv. Men jag tänker också på att man kanske skall berätta för henne att tomten inte finns, för hennes kompisar runt om kring tror inte på tomten och de vet att man klär ut sig. Och att tomten bara är en tradition. Tänk om hon blir retad?!. Och sedan tänker jag igen, skall jag förstöra den drömmen?!. Tror era 8 ringar på tomten? Hur hade ni gjort?

,

Varm choklad till tomten

.

Hur man gör en tomte strut till tomten

.

Tag en spritspåse som är strutformad.

.

Varm choklad till tomten

.

Häll i polkagrisar i toppen, så här.

.

Varm choklad till tomten

.

Häll sedan på marshmallows mini på.

.

ica7

.

Häll sedan en god chokladpulver i en vanlig plastpåse som ni sedan försluter.

.

ica8

.

Sedan häller ni på mera marshmallows över chokladpåsen som ni just stoppat in i struten.

.

ica9

Knyt sedan i hop struten med ett rött fint sidenband och ställ påsen upp och ner. Sätt på två prickar till ögon på chokladen samt en bomulls tussar på toppen av struten som en mössa. Lätt som en plätt!

.

.

Det var ett utav mina små pyssel här hemma inför julafton.

.

Ha en fin dag vänner!

Kram/Carola

 

2 thoughts on “Varm choklad till tomten

  1. Mian på Finaste mattan says:

    Barn ska vara barn så länge det går. Vi har en vän till oss som går i klass 8:a och gärna deltar timvis i både i lego- och Barbielek när det bjuds bland de mindre i vänskapskretsen. Vi uppmuntrar pyssel, lek och mys. Så länge som möjligt! : )

  2. Therese says:

    Min lilla sessa här hemma på 7,5 tror också på tomten än, eller hon börjar bli mer och mer fundersam men tomten är fortfarande en stor grej liksom. Jag tänker att vill hon tro så får hon tro och vill hon inte tro så är det den linjen vi får gå på. Tänker som dej att barn ska få vara barn så länge de kan och vill. Och även fast en hel del inte stämmer i deras lilla värld så behöver man inte tillrättavisa dem i allt, och speciellt inte mer än nödvändigt. Tror att hon har en känsla innerst inne att tomten kanske inte finns men att det ändå är så himla roligt och spännande så hon håller fast vid det lite till. Kanske är samma med din lilla docka?

    Stor julkram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *