Marabou chokladhus

Marabou chokladhus

 

Marabou chokladhus

 

Tjingeling igen vänner!

.

Har ni bakat ert årliga pepparkakshus än? Det gjorde vi igår. Vår lilla dotters goa vän Felicia kom över och deltog som i vanlig ordning. Vi har som tradition att baka pepparkakshus hemma hos oss tillsammans. Alla barnen gör var sitt pepparkakshus. I år gjorde vi en liten rolig avvikelse från traditionerna, vi bakade ett hus med dock inte i pepparkakshus utan i Marabou choklad. Alltså herre, vad kul det var. Jag hade inte klarat det utan min stora dotters hjälp, för det var lite pilligt. Chokladen är ömtålig så den inte går sönder när du skär i den. Men det blev tre fina chokladhus till slut och barnen fick pynta dem som de ville. På Marabous sida här kan ni läsa instruktionerna hur man går till väga. För att bygga ett hus går det åt 6 st 200 g chokladkakor. Jag köpte då 18 st 200 g chokladkakor i lördags, det kändes lite pinsamt i kassan. Så jag berättade för kassörskan att jag skulle ha jul bak hemma med tre tjejer som skall få göra var sitt chokladhus. Hon måste ju undrat annars:).

.

chokladhus4

.

Det var super kul att göra dessa chokladhus i tonerna utav julmusik och barnskratt…. så här skall julen vara!

.

Marabou chokladhus

.

Marabou chokladhus

Man skulle kunna tro att detta inlägg är sponsrat men så är det inte!

Vi har fortsatt att baka idag också. Men nu är det för mörkt för att ta några bilder. Några bra recept kommer i veckan. Vad vore julen utan goda bakverk, god mat och gott att dricka?!. Någon sa till mig i fredags att dem inte hade någon julkänsla alls för att det inte är någon snö. Snö eller inte, jag har nog aldrig haft så här mycket julkänsla vad jag kan minnas. Vi bakar och lagar god mat dagarna i ända:) Vi har klätt granen, den blir röd i år! Rött hör julen till tycker jag. I år kör vi en klassisk jul med grönt och rött. Alla julklappar har vi slått in i klarrött papper för att tå den rätta klassiska julkänslan. Vitt, svart och grått har jag på inredningen året om annars.

.

Nu skall jag göra en rykande god stor kopp med varmchoklad med lätt vispad grädde framför granen med hunden i famnen. Barnen har fullt upp med pyssel och jag känner att jag har en stund för mig själv:)

.

Vi ses i morgon igen!

.

Kram/Carola

.

 

 

One thought on “Marabou chokladhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *