En kopp kaffe på Nordpolen

019

.

Vilka härliga tider vi lever i just nu vänner. I går stannade jag upp i vårt kök, stod bara och kände julens alla dofter i vårt kök allt från saffran, kanel, ingefära och apelsiner. Stod och bläddrade i min nya bok som jag idag bara vill dela med mig utav denna härliga känslan som infann sig inuti mig igår och som lever kvar.

.

nordpolen

 

En kopp kaffe på Nordpolen

 

En kopp kaffe på Nordpolen

 

Bilder från sidan 25 en sommrig och god Flädermoussetårta ur boken, En kopp kaffe på Nordpolen från LAVA förlag. Vi skall ha ett kalas/släktträff här hemma nästa helg igen. Funderar på att ge mig på denna sötsaken till efterrätt och födelsedagstårta. Det är faktiskt mig och min stora dotter som vi firar då.

.

En kopp kaffe på Nordpolen

.

Varm lakritschoklad

Varm choklad som man gör på egen hand från grunden blir så mycket godare än den man köper i pulverform. Se bara till att ha en riktig bra choklad som bas.

.

200 g mörk choklad av hög kvalitet, 50 g (2 msk) rörsocker, 1-2 msk lakritspulver, mjölk, grädde, marshmallows och flingsalt som topping.

.

Mixa eller finhacka chokladen. Blanda ihop den med sockret och lakritsen. Värm mjölk och tillsätta så mycket av chokladlakritsbasen som du själv tycker är lagom. Om du vill spetsa till din varma choklad lite extra kan du även tillsätta en matsked rom. Toppa glaset eller muggen med grädde eller skummad mjölk och marshmallows. Avsluta med att strö på lite lakritspulver och flingsalt.

.

.

nordpolenbok

 

Hej första dagen i december

.

Kom ni ihåg detta inlägget här. Då vi besökte den kaffet Nordpolen i Vara förra hösten. Varför heter det Conditori Nordpolen? Är det sant att August Andreé nödlandade på Varaslätten i Västa Götaland? Kan man äta wienerbröd varje dag? Går det baka deras jordgubbspajer hemma? Några av de frågorna får man svar på i denna fantastiskt vackra boken. I boken hittar du även en hel del spännande historik och vackra bilder från konditoriet. Dessutom delar de med sig av recepten på deras mest populära bakverk. Detta är ett perfekt julklappstips till era nära och kära som gillar vackra bilder och goda bakverk! Vad passar inte bättre än bra receptböcker i denna juletid då god mat och umgänge står i centrum.

.

.

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *