Skottorps Mejeri

Skottorps Mejeri

 

Skottorps Mejeri

 

Skottorps Mejeri

 Skot­torps Mejeri är ett mod­ernt mejeri som före­nar hantverkss­kick­lighet med lokala tra­di­tioner och kretsloppstänkande. I butiken är det full insyn till mejeriet där slottsostarna tillverkas. Vilket var väldigt spännande tyckte vår lilla tjej.

.

.

.

Heeej Vänner!

.

Mår ni bara alla fina bloggisar?

Idag vill jag tipsa er om en fantastisk liten gård som ligger i Skottorp (strax utanför Laholm).

Skot­torps Säteri är en av åtta går­dar som Lars Inge Gun­nars­son äger och har verk­samhet på. Ca 15 medar­betare är anställda i företaget. Så här bör­jade det hela:
Lars-Inge över­tog en gård i Rän­nes­löv efter sin far i mit­ten av 1980-talet. Vid den tiden bestod besät­tnin­gen av ca 90 kor. Idag finns 180 kor på denna enheten.
Verksamheten har utvecklats med åren och fler går­dar har tag­its in i före­taget. 2002 förvärvdes går­den Skot­torps säteri. Efter ombyg­gnad och ren­over­ing 2003, star­tades mjölkpro­duk­tion också här. Idag har anläg­gnin­gen en kapacitet på unge­fär 530 mjölkkor på Skottorp.

.

Strax intill denna vackra gård ligger ett slott som jag sent kommer att glömma. Det var ett slott taget direkt ur en saga. Markerna är stora och vackra. Mer bilder från detta slott och gård kommer här på bloggen snart!

.

Nu måste jag rusa till jobbet.

Vi ses!

.

Kram/Carola

tillvisitkort2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *