Personligt Ur familjealbumet Konfirmation

Detta inlägg blir väldigt personligt och bilder ut vårt privata och mer spontana album.

Jag som brukar fotografera mycket, är ofta framme och ställa upp alla som deltar på festen mm. Men igår så var det vår stora älskade PH,s dag. Då tog jag flera steg tillbaka. Och där med blev det inte så många foton tagna av festen. Igår var jag med och närvarade till 100%. Som en influenser så ska det fotas och fixas mest hela tiden, men igår så var jag bara en mamma fullt ut!

Vår älskade PH har varit borta på ett konfirmationsläger i en månad och kom hem igår med massa känslor, sprudlande glad, full av energi men också helt slut.

Varje sommar sedan 1952 har det varit konfirmanderläger på Hjälmared. Det finns tusentals människor som kan berätta om sina livsomvälvande upplevelser under konfirmanderlägret. Vi har massa vänner som har haft sina barn som gått här, och alla ungdomar har älskat detta läger. Lägret är 4 veckor långt. Ett läger som jag tycktes kännas långt att lämna bort sina barn på, men nu i efterhand så gick veckorna jätte fort! De har upplevt så mycket och fått med sig så mycket, lägret präglas av god undervisning på evangeliska-lutherskgrund, kreativa av verkligen varierande och roliga fritidsaktiviteter. De var 62 ungdomar från olika delar av landet men mest från vår lilla småstad, här har hon knutit kontakt med nya vänner men också kommit gala vänner närmare. De har varit fantastiska 12 st ledare, samt 4 faddrar som konfirmerat sig på Hjälmared 1-3 år tidigare än lägrets deltagare. Det är igår en tårögd, stolt mamma med ett hjärta överfullt med känslor som fick fira denna hemkomst och konfirmation med våra allra närmaste släktingar och familj.

Alltså jag säger bara vilken värme och kärlek hon/vi har fått känna under denna sommar på Hjälmared, så mycket skratt, tokigheter, och nya vänner men också så mycket djupa samtal, gråt och funderingar runt mycket frågor som är viktiga i livet. På detta 4 veckors läger så är det mobil förbud. Vi föräldrar träffar bara barnen 3 gånger under hela tiden ( dom dagarna vi blev inbjudna till lägret var fantastiska med god mat, lekar och gudstjänst) Den miljön som Hjälmared ligger i är vansinnigt vacker! Tycker det var både nyttigt och bra att vi föräldrar inte skulle ringa och vara där fler gånger så ungdomarna fick chansen att stå på egna ben, ta egna ansvar över sin tvätt, städning mm. Detta är också en fantastisk chans att få barnen till stt mogna och växa som individ.

Jag känner mig så varm och tacksam för det som varit och vaknar upp idag med ett varmt hjärta och en trött tonåring hemma som förmodligen kommer sova hela dagen ? själv sitter jag tårögd när jag skriver här på bloggen, så mycket härliga känslor strömmar genom min kropp.

Tack alla som var med och bidrog till att detta läger som var så fantastisk på Hjälmared, tack till er som var med och fira vår älskade PH!

Detta bär vi med oss i våra hjärtan för alltid!

Kärlek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *