Passion för mat 2017

Passion för mat 2017

 

I Smaka på Västsveriges monter träffade vi producenter från Västra Götaland som hade fyllt hyllor och kyldiskar till bredden med småskaligt och hantverksmässigt producerade livsmedelsprodukter.  Det var här som många av våra favorit utställare höll till. Vi köpte bla en riktig bra löjrom här och åt en fantastisk 4 rättesmiddag.

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

.

Rödbeta buskkrasse, majonäs, mjölksyrad rosenböna och blåmusslor.

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

.

Picklad rödlök med potatismousse och torkad svartvitlök.

.

Passion för mat 2017

 

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

.

Vedugnsbakad rotselleri med champinjoncurd, höbuljong  och smörstekt rökt clarias.

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

.

Nypon med yoghurt och  fermenterade granbarrsvinägrett.

 

Passion för mat 2017

Kockarna Patrik och Andreas från Gunneboslott restaurang.

 

Här ovan ser ni Gunnebo slotts pop-up restaurang i smaka på Västsveriges monter på Passion för Mat mässan på Eriksberg i Göteborg igår.

Vad innebär en pop-up restaurang/kök? Jo igår på mässan i Eriksbergshallen var det uppställt en liten mini restaurang/kök typ som en slags bakficka till Gunneboslott där man  fick sitta på höga stolar vid en bar där man fick se  kockarna Patrik och Anders lagade 4 fantastiska måltider till oss gäster. Det tog emot 4 gäster i tagen som fick vara med och se, lukta, ställa massa av frågor och inspireras av deras fantastiska kök. De hade endast 4 sittningar under dagens så vi är mycket tacksamma och glada att vi fick möjligheten att fick delta och njuta av detta  fantastiska kök igår! Den passionen för mat som de har tror jag är unikt. Det berättade mycket om hur det gått till väga när de tillagar maten samt hur de har inspirations möten med skisser över rätter de kombinerar ihop. De gav så mycket av sig själva i denna pop-up restaurangen, jag är så glad att jag och våra vänner fick var där igår och jag önskar att ni alla kunde få vara med och delta där. Om inte så tycker jag att ni skal boka en kväll på restaurangen Gunnebo slott.

Det var en oförglömlig trevlig och mycket smakfull upplevelse. Det slog allt på denna mässan när det kommer till smakupplevelser. Här väcktes alla sinnena till liv både ögat, lukten och smaken. Jag med familj har besökt Gunnebo slott många gånger som ni säkert varit med och sett på bloggen, allt från julbord till söndags middagar. Men nu fick vi se en helt annan sida av Gunnebo slott där man kan boka kvälls sittningar i en liten intim restaurang med max 20 personer där menyn sätts från ena dagen till den andra. Ingen serverings personal utan kockarna kommer ut till restaurangen och presenterar maten.  Deras mat är som alltid ekologisk och närodlat vilket är det som är det fantastiska och man känner det i smakerna. Här är allt äkta!

Första förrätten:  Rödbeta buskkrasse, majonäs, mjölksyrad rosenböna och blåmusslor.

Förrätt nummer 2: Picklad rödlök med potatismousse och torkad svartvitlök. 

Huvudrätt: Vedugnsbakad rotselleri med champinjoncurd, höbuljong  och smörstekt rökt clarias.  

Efterrätten: Nypon med yoghurt och  fermenterade granbarrsvinägrett. 

.

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

.

Mitt  

 

Passion för mat 2017

 

Det finns mycket goda viner, och jag håller mig gärna till Amarone viner även här på mässan . 😉

 

Passion för mat 2017

.

Här testade vi Oumph  som är sojaproteinet som har tagit veganer och vegetarianer med storm! Ett helt kilo oumph motsvarar 30 gram nötkött när det kommer till klimatpåverkan. Indikationen är att oumph är mellan dubbelt och fyra gånger så bra som kyckling, beroende på hur kycklingen är uppfödd och var den kommer ifrån. Oumph kan stekas, grillas, friteras och kryddas precis som du vill. Hittills finns oumph att köpa i åtta varianter, tre naturella och fem med ekologiska kryddningar, så som grill, timjan och vitlök, pulled, kebab och jerk. Det var super gott!

 

Passion för mat 2017

.

Lite gott och blandat ur mässan igår. Den pågår hela denna helgen så om ni bor i trekterna så tycker jag att det är en god ide att åka hit! Och om ni hellre vill vara ute i det fina vårvädret som råder idag så tykcer jag att ni skall ta er en tur till Gunnebo slott!

 

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

.

Oj oj oj, Vilka goda ostron vi testade här! Jag trodde att jag hade ätit dem godaste vilket har varit franska ostron. Men dessa från Grebbestad slår allt!! Jag åt den med bara några droppar citron vilket jag inte brukar göra heller. 🙂  Jag brukar ha fin hackad rödlök och vinägrett. Men det är det som är det roliga med den här mässan man hittar nya produkter, finner nya smaker och lär sig något nytt.

.

Passion för mat 2017

 

Passion för mat 2017

 

Ha en bra dag vänner!

Kram/Carola

 

One thought on “Passion för mat 2017

  1. Fantastiska bilder på finaste gourmeträtter och utsökta viner. Hade gärna varit med. Hoppas att det är på Eriksberg även nästa år! Ser Eriksbergshallen från mitt köksfönster. I år blev det Alingsås och 20 års firande istället. Om Kenneth, Susanne, Johan och Carina fixar fredagen så följer de också med! Tack för att du tar med oss genom dina vackra bilder. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *