Oförutsedda utgifter

Att spara är otroligt viktigt och att ha ett sparkonto är nog det viktigaste man kan ha i dagens samhälle. Så som hela samhället är uppbyggt så måste man ha pengar undanstoppade till oförutsedda utgifter. Det kan vara allt från att glasögonen går sönder till att diskmaskinen slutar att fungera. För detta behövs ett sparande och jag försöker att ha en månadslön liggandes så att det skall räcka om något skulle hända.

Har man det tänket att man har en månadslön sittandes på kontot så kan man unna sig både märkeskläder och spa någon gång där emellan. Men för dom som inte har den möjligheten att ha en löning på kontot kan det vara bra att veta att det finns flera seriösa aktörer på lånemarknaden som tex meddelandelån som lånar ut helt kostnad och räntefritt i upp till 30 dagar. En  sådan sak kan vara helt avgörande om man har en tunn plånbok och det är 14 dagar kvar till lön. Lån är inget man ska ta lättflyktigt utan ska endast användas i värsta fall. Dock är det väldigt bra att möjligheten finns om det skulle behövas.

Det är bra att det finns möjlighet att ta lån i värsta fall, men man ska man alltid vara varsam med lån och endast använda sig av möjligheten om man verkligen måste eller behöver.

Hoppas att ni alla får en rik vinter och tänker på ekonomin, den är otroligt viktig för din framtid.

//CC

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *