NU GÖR VI VIN PÅ ARILDS VINGÅRD

.

Kolla in vilken härlig miljö det är nere  i Skåneland och Arilds Vingård. Här hänger den mogna  Solaris druvan och väntar på att bli upplockad av lilla mig. 

.

.

.

.

Tjingeling!

.

Idag tänkte jag bjuda in er på Vingården. Jag skulle nog kunna starta en egen blogg om bara Arilds vingård, hihihi. För jag har verkligen förälskat mig i denna plats nere i Skåne. Det finns vissa platser som man förälskar sig i direkt. Ibland undrar jag var det beror på. Har ni någon gång känt att ni bara total förälskar en plats, land eller en person. Bara på några sekunder så kan man känna att detta är rätt eller här har jag varit förut i ett tidigare liv, vid ett annat tillfälle?!. Så har jag känt vid några gånger i livet. Första gången var när jag och Daddy var i Texas Fort Worth. Då kände jag för första gången att här har jag varit förut, detta är hemma. Det är en konstig känsla men ganska intressant, eller hur?!. Så kan det också vara med personer ibland. Bara efter någon minut så kan man känna att oj, vad jag gillar denna person eller oj, henne gillar jag inte alls. Kanske finns det inget att basera det på utan det bara känns så?!. Jag är nämligen en känslomänniska. Jag känner mig fram och litar nästan helt på min magkänsla. Och min magkänsla säger att hit till Arilds Vingård vill jag/vi återvända till om och om igen. För här mår jag/vi riktigt bra!

.

.

.

Här jobbas det för fullt. Daddy står och öser ner dom nyplockade druvorna som skall bli bli till vin. Vi hällde sedan vindruvorna i en stor cylinderformad press, där det allra mesta av saften pressades ur druvorna. Sedan fick vi smaka på den ljuvligt söta druvjuicen. Så gott.

.

.

Här lägs vindruvorna i denna  stor cylinderformad press, där det allra mesta av saften pressades ur druvorna. För att sedan läggas på stora fat och lagras. Vi fick smaka lite av den goda saften som kramades ur dessa druvor. Och jag säger bara wow, vet inte om det var godare än alla vin i världen, hihihi. Eller så var det känslan av att dessa druvorna har vi plockat ute på fältet, och varit med och pressat här för att sedan få upphält i ett glas. Kan det bli mer ekologiskt. Vilka smaker, dom druvorna var riktigt söta och goda. Skulle nog kunna tänka mig att ta hem en sådan flaska hem.

.

.

.

.

Som ni ser här så skall deras sortiment utökas till nästa år med både Grappa, glögg och nubbe, så spännande!

.

.

Kom ni ihåg hur liten lilla söta Tim var i sommras när vi var och besökte dom på gården. Nu är han redan sex månader gammal men lika charmig, glad och helt ljuvlig som jag minns han i sommras . Hahah, inte konstigt att man kan bli sugen på en liten igen när man får klämma på en sådan här goding ( Jocke var allt lite oroligt när Eva höll lilla Tim med förtjusning, det kan jag avslöja att Daddy också var i sommras, hihihi).

..

.

.

Till avslutning på kvällen så avnjöt vi en tre rätters middag. Det var så trevligt så jag jag glömde nästan av att fota under middagen. Till förrätt serverades det Pannacotta med löjrom och husets vita vin. Huvudrätt serverades Boeuf Arild, det är Annets egna gryta som består av ett underbart gott långkok med husets röda vin, serverades med ungsbakade potatis och tomatsallad, i glaset så serverades det husets röda vin. Till efterrätt så fick vi en slags glassbomb som jag inte minns namnet på, till det så dracks det kaffe, te och ännu mera vin. Maten var helt ljuvlig, finns det något mysigare nu på hösten än långkok?

.

.

.

Torsdags kvällarna är ändå bäst! Nu börjar min helg ledighet:) Så nu kommer jag att blogga hela helgen igen, Kul va?!.

.

.

Ses i morgon vänner!

.

..

KRAM

2 thoughts on “NU GÖR VI VIN PÅ ARILDS VINGÅRD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *