Nicecream med rödbetor, kokoschips, müsli, blåbär och ros

Nicecream med rödbetor, kokoschips, müsli, blåbär och ros

Nicecream med rödbetor, kokoschips, müsli, blåbär och ros

 

Vi älskar nicecream i vår familj, denna gången gjorde vi en lite annorlunda nicecreame med färskpressad rödbetor. Om ni inte har testat detta innnan så måste ni göra det. Delar med mig av mitt recept här:

 

Nicecream med rödbetor (4 port)

4 bananerna
3 färska rödbetor
1 dl kokoschips
1 dl frysta eller färska blåbär
1 dl Müsli
4 st rosor ekologiskt odlade så man kan äta dem

Skiva ner bananerna i tunnan skivor, frys sedan ner dem i en påse över natten. Tina upp bananerna i ca 10 minuter i rumstemperatur. Under tiden som bananerna tinar så gör du färsk rödbetssaft av rödbetorna i en slow juicer (det kommer tillföra mycket goda smaker till nicecreamen). Lägg sedan de nerfrysta men lite tinade bananerna i en blendet tillsammans med saften från rödbetorna och kör på hack programmet tills det har blivit en smet, sätt sedan på vispning så den blir krämig och fin i konsistensen.  Nu är självaste nicecreamen klar, serveras omgående då den smälter som en glass.

Sedan lägger du på valfria goda frukter, bär och blommor i rader efter tycken och smak.

En perfekt frukost, mellanmål eller dessert

Smaklig måltid vänner<3

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *