Kräftskiva med våra kära gourmé-vänner

För första gången gillar jag kräftor från sjön, dessa kräftor kommer från Vänern. Vår familj brukar alltid köpa havskräftor i vanliga fall, men dessa vänernkräftor var riktigt goda? Det är viktigt hur man kokar dom såklart och de hade våra vänner Malin & Ulf som är fantastiskt duktiga i köket gjort RIKTIGT bra och gott!

Ingen kräftskiva utan hattar ? Att man ska se fånig ut ingår i den svenska kulturen ?

Äkta bubblor. Vi gillar att testa lite olika champagne sorter när vi träffas. Denna kväll testar vi gula änkan som den kallas, men nja den föll inte mig i smaken. Tyckte nog att dem var lite för sur, men den växte med maten. Passade jätte bra till västerbotten krämen som vi hade tillagat. Den var en höjdare som tillbehör att bre på brödet/knäckebrödet.

Receptet kommer här:

1 dl créme fraiche

2 dl riven västerbottenost

värm upp créme fraichen på svag värme, och rör mer västerbottenosten låt osten smälta under omrörning.

Låt svalna helt i kylskåp. Servera det till knäckebröd eller bröd.

Önskar er alla en riktigt fin lördagskväll

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *