Bär på en stor rädsla för att förlora en nära anhörig just nu

Bär på en stor rädsla för att förlora en nära anhörig just nu

Jag skriver det här med en darrande hand och gråten i halsen. Min styvpappa ligger på lasarettet och svävar i stor fara för sitt liv. I måndagsförmiddag skulle min styvfar till vårdcentralen för en rutinkontroll och några provsvar skulle han få på tidigare tagningar. Han har varit mycket trött, tappat aptiten och mått dåligt en längre tid. Den senaste tiden hade han fått en varböld på ryggen som läckte och det var bland annat den som läkaren skulle få se på, på detta besök. Men det blev en tvärvändning minst sagt säga. Innan han visste ordet av så låg han i en ambulans och det var bråttom in till sjukhuset i Göteborg. Han hade bråck på kroppspulsådern i buken och behöver nu snabbt opereras, men komplikationer har uppstått. Det har upptäckts en massa var inne i buken vilket medför stor risk för operation i dagsläget. Han har nu en dränering i buken och antibiotika intravenöst. I dagsläget är han för sjuk för att opereras och samtidigt svävar hans liv i fara om kroppspulsådern spricker.

Fasen vad man är maktlös när någon blir sjuk, det känns så himla jobbigt och jag är livrädd. De närmaste dagarna är avgörande om han svarar positivt på antibiotikan och om varet i buken upphör.

Jag brukar inte skriva om så allvarliga saker här på bloggen, men idag kände jag ett behov av att dela med mig av livets andra sida.

Ta vara på varandra vänner, och idag är det alla hjärtans dag vilket är ett ypperligt tillfälle att visa dem ni älskar och håller kära lite extra med blommor, choklad eller bara säg vad era nära är värda för er. Det behöver inte kosta pengar. Ni kan skriva om och om igen hur mycket ni älskar någon på en hel toalettrulle och rulla ihop den pappersrullen och sätta den på toaletten. Eller rista på den frusna framrutan på bilen, ”jag älskar dig”. Denna dagen behöver inte handla om pengar och presenter utan om omtanke och kärlek!

Mycket kärlek till er mina fina läsare<3

One thought on “Bär på en stor rädsla för att förlora en nära anhörig just nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *