Att ta en paus och tänka efter

Att ta en paus och tänka efter

Ibland är det bara skönt att ta en paus och tänka efter, stanna upp och bara vara. Jag måste ha tid för mig själv, tid där jag reflekterar saker och ting. Tid där jag bara får stanna upp och känna efter, inte för att det är något jobbigt eller dåligt som hänt mig utan för att jag ska orka och ta rätt beslut. Att ta rätt beslut innebär inte att det är viktiga beslut utan för att få vardagen att rulla. Vi tar mycket beslut varje dag, vad ska vi ha för frukost, vad ska jag äta till lunch eller vad ska vi handla efter jobbet, ska vi träna eller gå ut och gå idag? Om vardagen rullar lätt så får man mycket energi över till att må bra! Jag skriver i man form jag kanske ska skriva i ja form, för detta gäller ju hur jag känner. Tid för att reflektera! Eller bara en sådan sak som att reflektera att det blommar ute, eller att det är vackert ute när jag går ut med hunden. Jag gillar att vardagsnjuta kan man väl kalla det. Njuta av det enkla och självklara i livet som naturen ger, väder och vind.  Att njuta av nuet och inte leva i ett ständigt jagande efter något …… Jag är rätt bra på att leva i nuet faktiskt 🙂

Naturen är också en viktig ska för mig, jag mår bra ute i naturen. Jag är absolut ingen Skogsmulle! Men jag mår bra av en 20 minuters promenad om dagen ute i naturen. Se hur blommorna har blommat ut, eller se hur spegelblank sjön ligger, se hur båtarna har tagits upp ur sjön eller bara se hur grå himlen är denna morgon. Det får mig att samla så mycket energi!

Jag behöver alltså minst en timme om dagen då jag är själv med mig själv.

Hur laddar ni era batterier?

/CC

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *