Att resa till Berlin över nyår

Berlinmuren,idag finns endast enstaka kortare delsträckor bevarade, bland annat vid Bernauer Strasse, Topographie des Terrors och East Side Gallery. Och det är någont vi skall besöka också så klart!

Kadewe är ett av världens största varuhus. Kadewe har en lång historia som berlinarnas varuhus och har blivit en stor turistattraktion. KaDeWe är ett enormt varuhus som ligger i stadsdelen Schönenberg. Det är faktiskt det näst strörsta varuhuset i Europa bara slaget av Harrod´s i London. Här är likt Harrod´s ett varuhus med exklusiva varumärken och flera champagne barer där dem serverar färska ostron på matavdelningen. Detta är klart ett måste att besöka!

Ett besök på Louis Vuitton i Berlin är också ett måste!


Här är självaste huvudmålet till varför vi åket till Berlin över nyår. Har ni hört talas om Tropical Island?  Tropical Islands enorma kupol finner du ett 66 000 kvadratmeter stort semesterparadis.  Här kan du promenera längs den vita sandstranden året om, gå med i en expedition genom den tropiska regnskogen eller koppla av i det tropiska bastu- och spakomplexet. Här finns även konstgjort solljus, beachvolleyplaner, vattenfall, laguner, restauranger, förstklassig underhållning och bäst av allt – tropisk värme. Perfekt att kombinera med en resa till Berlin!Se bilder och filmen 😉

Nu är vi i full gång med planeringen och har redan börjat att packa inför vår nyårs resa som tar oss till tropikerna med både regnskog, flamingos, påfåglar och varma stränder.

Det är nästan så denna resan tar julen ifrån oss, trots att vi skall fira julen här hemma. Vi kommer att lämna kalla Sverige för ett varmare klimat i mellandagarna, ja i alla fall när vi är inomhus. Vi skall nämligen till Tropical Island utanför Berlin och fira nyår. Vi har inte varit där innan men har läst så mycket om detta badhus, eller kanske skall man säga badvärld! Då det finns allt som vanliga badhus har plus allt annat man kan tänka sig. Det skall bli så skönt att fly vardagen för en stund och bara drömma sig bort i en annan värld.

Har någon av er läsare varit här? Jag tar gärna emot tips ocn annat bra att veta om Tropical och även Berlin som vi så klart kommer att besöka när vi ändå är så nära.

Ha en underbar vecka så ses vi snart igen

Kram Carola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *