Ärligt igen. När saker och ting faller på plats i livet

Ärligt igen. När saker och ting faller på plats i livet

 

När saker och ting faller på plats i livet……

Kom ni ihåg att jag skrev ett ärligt och härligt inlägg där jag skrev om hur det känns att vara 40+. Man befinner sig mitt i allt, för gammal för vissa saker och för ung för andra saker. Man måste ta beslut om utbildning och välja väg till sitt yrkesliv mm.

Nu såhär 6 månader senare så känns livet så himla bra och rätt. Saker har liksom fallit på plats. Jag är en känslomänniska och jag har nära till skratt, gråt och har mycket empati för människor (nästan för mycket). Jag känner och lever till 100% hela tiden. Jag har alltid åsikter och närvara alltid i nuet. Men med det så medför det att jag tänker mycket! Och för ett år sedan så gungade mycket i mitt liv då min chef gick i pension. Det var en arbetsplats som jag fullkomligt älskade. Jag var inte utbildad och jag hade då inte kommit in på den utbildning jag sökte den hösten. Allt bara gungade för tillfället. På hemmafronten var det lugnt men rätt tråkigt måste jag medge. Efter att varit i hop i över 20 år så får man anstränga sig för att det ska kännas lite extra i magen när man kramas liksom. Och jag kände att det var rätt mellan mjölk här hemma. Men det var inte lätt för min man att hänga med i svängarna då han inte kände så för sitt yrke. Han har liksom hittat sin grej för länge sedan och älskar sitt jobb.

Men efter regent kommer solen som man säger. Eller kalla det efter 40 års krisen? Nu känns allt så där rätt och saker har fallit på sin plats. Jag kom in på den utbildning jag ville en termin senare och jag är mitt i utbildningen och det är super roligt och känns helt rätt! Jag jobbar extra intill mina studier på en minst sagt lika bra tandläkarklinik som jag jobbade på innan där jag trivdes så bra. Och som rosen på tårtan så jobbar jag extra på Lindex hos min gamla chef som jag jobbade för över 10 år sedan då jag jobbade som Dekoratör på företaget (i ett tidigare liv :)). Och min mellanmjölksman har det hänt underverk med kan jag lova! Vi har jobbat på att faktiskt inte ta varandra för givet utan faktiskt göra saker på egen hand. Barnen är ju större och den där jobbiga småbarns perioden är mer eller mindre över. Barnen är stora och vi kan få egen tid till att gå ut på egen hand.

Och barnen är väl ett kapitel för sig. Att ha stora barn älskar jag!! Nu kan vi köra dagar i streck genom Tyskland och andra länder ner i Europa utan att nästan stoppa alls när vi åker på semester med husvagnen. Barnen är stora och de har massor av tålamod och kan och vill sitta stilla. Så nu kan vi resa med husvagnen i Europa till värmen 🙂 Det är lättare och (roligare tycker jag) att resa med större barn. De är som små vänner, de kommer med ideer och de bestämmer resmål vilket jag tycker är så himla roligt! De berättar vad de vill se och besöka och vi kör dit. Den där husvagnsluffningen vi gjorde i somras är vår nya livsstil på somrarna nu framöver! Jag gillar när hela familjen är med och planerar på ett annat sätt nu. Samt vardagslivet är lättare nu mera. Då vår stora dotter lagar middag till hela familjen lite då och då. Hon lär sig att laga mat på hemkunskapen i skolan och sedan kommer hon hem och testar matlagningen på oss hemma, det är super! Och det är skönt att vi vuxna blir avlastade ibland det finns ju mycket annat som skall göras som tvätt, disk och annat.

Som sagt, När saker och ting faller på plats i livet då är det riktigt skönt och jag njuter verkligen av tiden i livet just nu!

Puss & Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *