Flädersäsongen är kort, men jag missade den inte trots vår resa

Flädersäsongen är kort, men jag missade den inte trots vår resa

Flädersäsongen är kort, men jag missade den inte trots vår resa

Flädersäsongen är kort, men jag missade den inte trots vår resa

Smäller av så glad jag blev när vår tandhygienist Annika kom hem med en påse med nyplockade fläderblommor till mig. Jag som trodde att jag hade missat den korta fläder säsongen. Det blir alltså Fläder Mojito denna sommaren också 😉

Recept till världens godaste Flädersaft har ni här nedan:

INGREDIENSER

40 st blomklasar. 3 st citroner, 2 L kokande vatten, 1 ½ kg strösocker och 50 g citronsyra.

GÖR SÅ HÄR

Skölj blomklasarna. Lägg blommorna i en hink eller stor skål. Skölj citronerna noga och skiva dem tunt. Lägg citronskivorna på blommorna.
Koka upp vattnet, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Rör i citronsyran. Häll den heta vätskan över blommor och citroner.
Täck över hinken/skålen och låt stå kallt i 3 dygn. Häll upp saften i en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp eller frys saften. Men man kan även frysa ner saften i gamla glassburkar för att sedan skrapa ur saften allt efter som man vill ha saft, funkar perfekt om saften ska stå länge.

Lycka till!

kram <2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *