Nyårs dukningen

Nyårs dukningen

 

Nyårs dukningen

 

Mina två älskade döttrar vet att mamma älskar allt från Georg Jensen så de köpte denna lilla söta saltkar och sked i julklapp till lilla mig.

 

Nyårs dukningen

 

Nyårs dukningen

 

Nyårs dukningen

 

Nyårs dukningen

 

Hej vänner!

Tittar in till er en snabbis idag då vi har fullt upp med nyårsmiddagen och lite annat som kom upp i går efter vår lilla familje dag som slutade på akutmottagningen och ett skadat barn. Men nu är vi hemma och vi skall göra en riktigt mysig nyårsdag med bara familjen hemma, det hade vi bestämt tidigare innan olyckan!

Ibland är det sunt att bara stanna upp, känna efter och våga säga nej till en massa trevliga inbjudningar om man inte har orken eller energin för att umgås med en massa vänner. Jag njuter faktiskt riktigt mycket på det här jullovet då familjen har tagit ledigt från allt och bara är tillsammans och tar dagen som den kommer, inga måsten inget inbokat. Det är svårare att säga nej än ja många gånger.

Idag har vi pimpat vårt hem till vår nyårsmiddag som består av:

Förrätt, Carpaccio av oxfile från Vikaryd vilket är en närproducerad gård som ligger utanför vår lilla småstad. Till det dricker vi en en Riesling 2015 från Tyskland.

Huvudrätt: Blodig oxfile från samma gård, hasselbackspotatis, min mans fantastiska rödvinssås och rucola sallad. Till det dricker vi en Amarone Tommasi 2012 (min absoluta bästa rödvin som jag vet)

Dessert:  Vår Creme brulee med körsbärs kompott. Till det dricker vi en dessertvin Nederburg 2014.

.

Recepten kommer, ni får inte missa min goda carpaccio eller min mans rödvinssås här …. 

.

.I kväll blir det Bingo Lotto för hela familjen. Vad skall ni göra i kväll vänner?

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!!

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *