Att ta med hunden på Stena Line

Att ta med hunden på Stena Line

 

 

 

Att ta med hunden utomlands kan vara både roligt och smidigt. Men det är viktigt att ta reda på vilka regler som gäller för att åka in i landet, för att vistas med hunden där och för att få komma in i Sverige igen. När du ska resa utomlands med din hund måste du se till att hunden uppfyller kraven vad gäller vaccinationer, id-märkning etc. för det land du ska åka till.

Att resa ut i Europa med hund är helt fantastik smidigt. Först så måste du skaffa dig ett EU pass till hunden. Det vanligaste som gäller för ett EU pass är följande: Hunden skall vara id-märkt,  ska ha en giltig vaccination mot rabies, ska ha EU-pass för sällskapsdjur med stämplar från veterinären och giltigt bild på hunden,  ska anmälas hos tullen (föras in i Sverige via en tullplats) Du kan alltid vända dig landets ambassad och ta reda på vilka krav och regler som gäller för att ta in hund i landet. Vad som gäller när du sedan ska föra in hunden i Sverige igen kan du läsa om på Jordbruksverkets webbplats, se länkarna längst ned på sidan.

Djurägaren har ansvar att hos Tullverket/Jordbruksverket efterhöra de regler som är gällande och tillse att all dokumentation samt övriga åtgärder är i ordning för ut- och hemresa.  På Stena Germanica fartyget  får hundarna tas med på däck om följande regler följs: de måste gå direkt upp på däck, hållas kopplade, spillning måste tas om hand och de får ej lämnas ensamma. Det var super smidigt, kanske lite blåsigt för våran lilla nakenhund men det fungerade jätte bra!

 STENA GERMANICA: Ombord finns ett antal hytter för resande med djur samt en rastgård. En sådan hytt måste bokas för att få ta med sig djur ombord. Djuren får ej vistas i publika utrymmen, endast i hytten och rastgården samt till/från bildäck vid avgång och ankomst. Du kan klicka in på deras sida och läsa vad som gäller för de olika fartygen hos Stena Line eftersom de har olika regler för de olika fartygen.  I dessa hundhytter finns det en vattenskål och en stor skinnhundkorg för hunden att ligga i. Det kanske passar bättre till de stora hundarna men våran lilla kinesiska nakenhund föredrog att ligga i de krispiga nypressade sängkläderna i sköna och mjuka Dux sängarna som finns i hytterna.

Det var väldigt mysigt att ta med hunden så här på en familjesemester. Vi funderar på att åka ut i Europa med husvagnen i sommar och då vet vi nu att det är enkelt att ta med hunden på båten över till Tyskland så här.

Så är det någon av er läsare som funderar på att ta med hunden ner i Europa så kan jag varmt rekommendera det. Det var super smidigt. Jag kan också tillägga att hytten var fräsch och ren inte en massa hundhår eller illaluktande blöt hund lukt för er som undrar. För det var väl det som jag var rädd för. Jag tål ju inte hundhår, så det var en chansning att boka denna hundhytt så här. Men det var absolut inga problem med min allergi. Allt var helt ärligt riktigt positivt med denna resa med hund!

.

Har ni några frågor så är det bara till att skriva några rader här så svarar jag gärna!

Kram/Carola

.

Resan är i samarbete med Stena Line

One thought on “Att ta med hunden på Stena Line

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *