Nu börjar vårt kaos

Nu börjar vårt kaos

 

Nu börjar vårt kaos

Golvet ger en härlig skandinavisk känsla, en känsla av naturen i detta naturmaterial. Vilket är en fin kontrast till vårt mer strama och enkla inredningsstil.

.

.

Tjingeling

Idag startar vi igång vårt kaos här hemma med golven. Jag känner mig lite orolig för veckorna som skall komma, bo i detta kaoset med barn är nog inte så lägg. Alla möbler, sängar, garderober ja allt som står på golvet skall ut ur två rum till att börja med. Garderoberna (5st idag)  skall tömmas för att flyttas ut. Vi kommer att sova i köket och där kommer förmodligen sovrummens inredning stå och vårt köksbord med stolar kommer att flytta ner till vardagsrummet eller i en lokal nere i fastigheten. Samtidigt som jag vill dra igång denna karusellen med att byta ut våra golv så har jag ont i magen för vilken kaos det kommer att innebära. Sist kommer vi ta köket och då måste frys, kylskåp och diskmaskin flyttas ut till ett annat rum då dem står direkt på golvet. Samt så skall hela socken bort i köket och alla lister och dörrfoder runt i alla rum. Samt så står hela köksinredningen på golvet som sitter i hop med köksbänken så det undrar jag hur detta skall gå till? Större delen av köksinredningen kommer att tas bort.  Golven är ju ett av det första de lägger när det gör ett hem. Allt står på ett golv så ni kan ju tänka er vad som skall tas bort (allt). Så det är bara att ta en djupt andetag och sätta igång idag.

.

När det är som värst här hemma så kommer jag kanske inte att kunna blogga som jag brukar?!. I bland kanske jag kan ta några bilder på vårt kaotiska hem. Kyl, frys och diskmaskinen i ena barnrummet och några obäddade sängar i käket, kanske det kan bli en spännande blogg på det hahaha.

.

Nu skall jag ta och fixa med lite viktiga papper innan jag drar i gång projektet flytt i eftermiddag.

.

Ha en fin dag vänner!

Kram/Carola

.

 

7 thoughts on “Nu börjar vårt kaos

  1. Alexandra says:

    Usch..lider med er. Vet bara hur det var när det var stambyte i vår lägenhet å man skulle flytta ihop alla möbler. Å allt damm å skit som blev efter det. Men man får tänka på hur fint det sen blir. Alexandra

    • Carola says:

      Just nu sover vi i köksdelen, har 5 st garderober i köksdelen samt två stora skåp även där. Vi har flyttat ut alla kläder och leksaker till köket också. Vi har flyttat ner köksbordet och stolarna till vardagsrummet och alla andra små möbler som inte fått plats i köket. Vår lilla tjej sover på madrass på golvet eftersom hennes säng inte fick plats i köket eller vardagsrummet där vi har satt alla möblerna.
      Just nu så har de börjat riva ut golvet i vårt stora sovrum och vår lillas sovrum. Golvläggarna är jätte trevliga och det är väl tur det haha!

      Jag håller mitt fokus på hur fint det kommer bli när det är klart. Det är skönt att det faktiskt byts ut så man inte behöver leva med detta golvet som inte är bra. Så mitt i det hela så är det faktiskt ganska skönt!!

      Kram Carola

    • Carola says:

      Hej Nina!

      Vi vet faktiskt inte vad felet är än. Plankorna har olika nivåer i hela hemmets alla rum. Det är mitt på en planka som den höjer sig mer än de andra. Golvet är inte slätt helt enkelt, det är oklart om det är Tarketts golv som det är fel på eller om det är underlaget eller om det är en kombination. Det är inte klart i utredningen än mer än att alla golv skall bytas ut och göras om vilket är tur det. För nu kommer det blir fint i slut änden och det är huvudsaken!!
      (Vill bara lägga till att det känns som det är en lite för tunt lack över golven, lacken är lite ojämn tycker jag. Den känns lite mer och mindre ljus fläckvist? Men det är inget som är klart i vad felet är)

      Tror att det golvet kommer bli jätte fint hos dig. För golvet är super fint men jag tror bara att vi hade otur bara?!.

      Lycka till i ert husbygge!

      Kram Carola

    • Carola says:

      Hej Elin
      Det är lite oklart vad som orsakat felet som uppstått. Men golvets plankor har fått olika nivåer av någon anledning så det ser riktigt illa ut. Det är ett sporadiskt fel så det är inte självaste läggningen av golvet utan ev golvet eller underlaget som är felet, det hela är oklart. Tarkett har varit här och kollat in golven och nu river de upp alla golv och lägger om golven för att se underlaget och kolla upp golvet. Alla rum har fått detta felet dessvärre.
      Mvh Carola

  2. Laila Söderblom says:

    Hej Carola! Stressigt att leva i ett kaos vännen. En liten tröst är att ur kaoset kommer nya perspektiv, nya lösningar och nya idéer. Jag vet att din kreativa hjärna redan har hittat nya sätt att möblera om i ditt hem med nya spännande inredningsdetaljer. Lek med tanken! Snart är ordningen återställd! Lycka till och en stor kram från mig Laila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *