Fullt upp med barnkalas och brödbak

Fullt upp med barnkalas och brödbak

 

Fullt upp med barnkalas och brödbak

 

 

Tjingeling stormiga söndag

.

Idag har det varit en dag med både barnkalas, julpyssel och brödbak. Vi har klätt granen tillsammans och lyssnat på julmusik, trots det blåsiga och regniga vädret så har julstämningen varit på topp måste jag säga! Kanske har mörkret bidragit till myskänslan då det nästan har varit mörkt hela dagen.

.

Vid denna tiden på året äts det mycket hemma hos oss, mycket är gott och kanske inte alla gånger så nyttigt för magen. Så idag bestämde jag mig för att baka efter den populära boken Lugn mage med gott bröd skriven av dietisten Sofia Antonsson från LAVA förlag. Idag testade jag att baka fröbullar, vilket var super gott! Detta brödet är helt glutenfritt då man bakar med rismjöl och teffmjöl. Rismjöl har blivit allt mer populärt att baka med. Jag har gjort det några gånger och det har blivit jätte bra resultat. Denna boken har inte bara glutenfria bröd utan den fokuserar på att magen skall må bra. En fantastiks fin och bra bok.

.

Nu skall jag tända lite levande ljus, hälla upp en kopp god jul-latte och mysa framför granen under en filt och se på Solsidan strax, vilket är söndagens höjdpunkt!

.

Kram/Carola

One thought on “Fullt upp med barnkalas och brödbak

  1. Annika says:

    Den boken har jag också. Och nu blev jag peppad på att baka från den med. Hoppas du får en fin dag. Kram Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *